Ο Τσακαλώτος θυμήθηκε Μαρξ και ανάπτυξη

Να κάνει το μαύρο άσπρο και να δικαιολογηθεί για τις τεράστιες νέες υποχωρήσεις της κυβέρνησης επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως «η Ελλάδα για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης έχει βάσιμες προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη»!

Εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να ανοίξει σήμερα ο δρόμος για καλή και οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους και επισήμανε: «Η χώρα μας με την ψήφιση των μέτρων – αντιμέτρων από την ελληνική Βουλή ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της. Αλλοθι για άλλη καθυστέρηση στο θέμα της ρύθμισης του χρέους δεν υπάρχει».

Με νωπή την υπογραφή του κάτω από το βαρύτατο νέο πακέτο μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να βρει άλλοθι στη ρήση του Καρλ Μαρξ ότι «οι άνθρωποι καθορίζουν την πορεία τους, αλλά όχι κάτω από συνθήκες που διαλέγουν οι ίδιοι». Ισχυρίστηκε δε πως οι διαπραγματεύσεις και η συμφωνία με τους δανειστές έγιναν με γνώμονα την έξοδο από την επιτροπεία, τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού κράτους και την ένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, με συμμέτοχο αυτή τη φορά τον κόσμο της εργασίας!

 
 
 
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα