Μητσοτάκης: Τα μέτρα δεν είναι σαν τις δέκα Εντολές

Την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή εξέφρασε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα, όμως, δεν είναι κάτι σαν τις 10 Εντολές. Μπορεί να αλλάζουν. Και αυτό το κάναμε και στο παρελθόν, μειώνοντας φορολογικές επιβαρύνσεις» τόνισε σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα, υπογραμμίζοντας: «Θα διεκδικήσουμε από τους δανειστές μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ, έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας. Και θα ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε ό,τι λέμε» τόνισε. 

Σε ερώτηση για το διαρκές αίτημά του για εκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Οχι μόνο δεν μετανιώνω, λοιπόν, αλλά επιμένω πως η πολιτική αλλαγή ήταν και είναι αναγκαία για την Ελλάδα. Αν είχαν γίνει οι εκλογές τώρα, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ… Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του λαού μας με αλήθεια, θετικές προτάσεις και έναν νέο πατριωτισμό. Οι πολίτες», πρόσθεσε, «μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές». Μιλώντας εξάλλου στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021, δίχως όμως πρόσθετη χρηματοδότηση». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη ναυτιλία που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της οικονομίας. «Η ελληνική σημαία πρέπει να γίνει ξανά ελκυστική» είπε, δεσμευόμενος ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει όταν γίνει κυβέρνηση θα είναι το φορολογικό που θα δίνει κίνητρα και στους πλοιοκτήτες.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). 

Φ. Πανταζής

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα