Ξαφνική βεβαιότητα από Σόιμπλε ότι θα τα βρει με Λαγκάρντ

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και «εάν όλα πάνε καλά, θα έχουμε συμφωνία εντός τριών εβδομάδων», δηλαδή στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δήλωσε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέρριψε στο ΔΝΤ την ευθύνη για το προχθεσινό αδιέξοδο στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι «αποδείχθηκε δύσκολο στις διαπραγματεύσεις» και οι προβλέψεις του είναι «διαφορετικές από της ευρωζώνης», δηλαδή πολύ απαισιόδοξες. Ωστόσο, εκτίμησε ότι το Ταμείο «θα συμφωνήσει τελικά στην προτεινόμενη συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς είμαστε μέτοχοί του»!

Φυσικά, σε πλήρη αντιδιαστολή με την κριτική που άσκησε στο ΔΝΤ, ο δρ Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των θέσεών του και εμφάνισε τον εαυτό του και τη Γερμανία σαν… θεματοφύλακες των κανόνων!
«Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, απλώς επιμένει στους κανόνες» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι πάντα οι γερμανικές θέσεις τύχαιναν ευρείας στήριξης στην ευρωζώνη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα