Κατά «παραγγελία» έγιναν οι κλοπές στα νοσοκομεία

Οι Αρχές βλέπουν διεθνή σπείρα πίσω από τις διαρρήξεις για τον ιατρικό εξοπλισμό. Ξέφραγο αμπέλι τα νοσηλευτικά ιδρύματα

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά
[email protected]

Διεθνής είναι η σπείρα πίσω από τις κλοπές του ιατρικού εξοπλισμού σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία και, σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί ανάλογες κλοπές σε νοσοκομεία της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, που συνεργάζονται με τις αντίστοιχες των τριών άλλων χωρών, πρόκειται για συμμορία που κλέβει γαστροσκόπια και άλλα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με «παραγγελίες» που δέχεται από ιδιωτικά θεραπευτήρια, πιθανότατα από βαλκανικές χώρες.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη δύο σημαντικές μαρτυρίες από διαφορετικά νοσοκομεία. Συγκεκριμένα ένας από τους διαρρήκτες του νοσοκομείου του Βόλου ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους υπαλλήλους, ο οποίος τον θεώρησε ύποπτο και τον ρώτησε τι κάνει. Εκείνος του απάντησε με σπαστά ελληνικά «είμαι συγγενής ασθενούς και περιμένω να πάρω εξετάσεις» και απομακρύνθηκε από το σημείο. Το ίδιο ύποπτο πρόσωπο φαίνεται ότι αναγνώρισε και υπάλληλος από το Νοσοκομείο της Λάρισας.

Με αφορμή τις τέσσερις θρασύτατες διαρρήξεις στο Ογκολογικό Θεραπευτήριο «Αγιος Σάββας», στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έδωσε χθες στη δημοσιότητα την κατάσταση που επικρατεί σε 35 δημόσια νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν καθόλου φύλαξη.

Επίσης, στα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη με συνέπεια να κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης γιατρών και προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα).
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (700 κλίνες) υπάρχουν μόνο τρεις μόνιμοι υπάλληλοι ασφάλειας, τρεις θυρωροί και 12 υπάλληλοι ιδιωτικοί security.
Δεν έχουν κανέναν φύλακα τα νοσοκομεία Νάουσας, Κυπαρισσίας, Λευκάδας, Φλώρινας και πολλά ακόμη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα