Παρέμβαση εισαγγελέα για την «μπλε φάλαινα»!

Κινητοποίηση του Αρείου Πάγου για το σκοτεινό διαδικτυακό «παιχνίδι» που οδηγεί σε αυτοκτονία τα θύματά του

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε το εισαγόμενο και στην Ελλάδα παιχνίδι αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα», που ωθεί τα ανήλικα θύματα στην αφαίρεση της ίδιας τους της ζωής. Μετά τα πρώτα παρ’ ολίγον θύματα στη χώρα μας της «μπλε φάλαινας», που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Παράλληλα, παρήγγειλε στους εισαγγελείς να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «μπλε φάλαινας», που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και τον θάνατο.
Σημειώνεται ότι όπου έχουν καταγγελθεί περιστατικά εμφάνισης της «μπλε φάλαινας» οι κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.

Δύο κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δύο κρούσματα του επικίνδυνου παιχνιδιού.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην Κατερίνη με παρ’ ολίγον θύμα μια 15χρονη μαθήτρια, η οποία γλίτωσε την τελευταία στιγμή, καθώς η μητέρα της είδε τις χαρακιές στο πόδι της (μία από τις δοκιμασίες του «παιχνιδιού») και ενημέρωσε τις Αρχές.
Λίγες ημέρες αργότερα, μια 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, που έφερε σημάδια στα πόδια, αποκάλυψε στην καθηγήτριά της ότι συμμετέχει στο παιχνίδι «μπλε φάλαινα»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα