Μείωση στις εισπράξεις από τον τουρισμό (τον Μάρτιο)

Πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται και το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι τουριστικές εισπράξεις, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στοιχεία πάντως που αμφισβητούνται από το υπουργείο Τουρισμού, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού αλλά και διεθνείς φορείς του τουρισμού, οι οποίοι θεωρούν λανθασμένο τον τρόπο υπολογισμού των ταξιδιωτικών εισπράξεων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΤτΕ δείχνουν ότι τον Μάρτιο τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 7,8%, φτάνοντας τα 203.300.000 ευρώ έναντι 220.600.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2016.

Αντίστοιχα πτωτικό ήταν στο σύνολό του και το πρώτο τρίμηνο, με 513.200.000 ευρώ έναντι 539.100.000 ευρώ το περσινό τρίμηνο. Η εικόνα για τα επίπεδα στα οποία θα κυμανθούν φέτος οι εισπράξεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει στα μέσα του καλοκαιριού, με την Ελλάδα πάντως να ετοιμάζεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς οι κρατήσεις για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα