Κτηνωδία! Σκότωσαν με όπλο φώκια στη Σάμο

Αποτροπιασμό προκαλεί η (εν ψυχρώ) εκτέλεση μεσογειακής φώκιας με κυνηγετικό όπλο σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου. Η νεκρή φώκια -που ενδέχεται να είναι η διάσημη Αργυρώ, η μασκότ του νησιού που έχει βρεθεί δεκάδες φορές να… λιάζεται σε ξαπλώστρες και αμμουδιές- ξεβράστηκε σε παραλία της Σάμου έχοντας δεχθεί σκάγια στη ράχη, ενώ έφερε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο.

«Η φώκια εντοπίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής με σημάδια από πολλαπλές βολές, τις οποίες φαίνεται ότι δέχθηκε κατά την προσπάθειά της να απομακρυνθεί. Δεδομένων των χαρακτηριστικών, του φύλου και του μήκους της φώκιας είναι πιθανό, αλλά όχι ακόμα επιβεβαιωμένο, ότι πρόκειται για τη γνωστή φώκια Αργυρώ. Καθώς όμως έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση στο δέρμα, δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά σημάδια ταυτοποίησής της» ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος Θοδωρής Τσιμπίδης.

Για τη δολοφονία της φώκιας έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές Αρχές. «Εγκλήματα όπως το συγκεκριμένο προκαλούνται από μια μειοψηφία ψαράδων και σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των αλιέων ή των νησιωτικών κοινωνιών. Τα ίχνη των εγκληματιών είναι γνωστά. Ωστόσο, οι δράστες δεν διώκονται και όποιος τολμήσει να καταγγείλει αντίστοιχα περιστατικά βρίσκεται κατηγορούμενος» τόνισε ο κ. Τσιμπίδης.

Γερ. Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα