Τρεις ιερείς έγιναν εθελοντές πυροσβέστες στη Λέσβο

Το στερεότυπο που θέλει τους ιερείς να είναι αφοσιωμένοι μόνο στα λατρευτικά τους καθήκοντα αλλάζουν τρεις ρασοφόροι από το νησί της Λέσβου.

Οι συγκεκριμένοι δεν κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στις πυρκαγιές, αντίθετα εδώ και αρκετά χρόνια πιάνουν τις μάνικες και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ως πυροσβέστες. Βέβαια, για τη συμμετοχή τους στη δασοπροστασία του νησιού έχουν πάρει την άδεια και τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, ώστε να είναι κάτι παραπάνω από ετοιμοπόλεμοι για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Την περασμένη εβδομάδα οι εθελοντές ιερείς έδωσαν δυναμικό «παρών» στην άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017» που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Θόλος Αχλαδερής, ώστε να αποδείξουν ότι είναι σε ετοιμότητα, τόσο επιχειρησιακά όσο και σωματικά, για τις ενδεχόμενες πυρκαγιές που θα ξεσπάσουν στο νησί το φετινό καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι η άσκηση ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς αφορούσε τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, και συμμετείχαν σε αυτήν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση.

Πάντως, οι ιερωμένοι της Λέσβου δεν είναι οι μοναδικοί που προσπαθούν να δαμάσουν τις φλόγες. Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί ο ιερέας Ιωάννης Μητροσύλης από την Αργολίδα, ο οποίος είναι εθελοντής πυροσβέστης από το 2006 και πολλές φορές τα καλοκαίρια έχει μετατρέψει το αγροτικό όχημά του σε πυροσβεστικό, με νερό, αντλία και λάστιχο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα