Μπαράζ προκλήσεων της Αγκυρας με NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο!

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να θέτουν ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αξιώνοντας τη συνδιαχείρισή του. Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν επιχείρησαν παράνομα να ακυρώσουν ελληνικές ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο προκειμένου να διεξαχθούν από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου ορισμένες φάσεις της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα».

Η Αγκυρα προέβαλε το επιχείρημα ότι τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Αγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος και Σάμος βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα σχέδια της άσκησης.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή εξέδωσαν NAVTEX για τη δέσμευση περιοχής στο κεντρικό Αιγαίο, προκειμένου στις 5 Ιουνίου να διεξαγάγουν άσκηση οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Χθες δε ο Τούρκος α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος», παρουσία 21 στρατιωτικών ακολούθων από 19 χώρες του εξωτερικού. Ο Ελληνας ακόλουθος Αμυνας δεν παρέστη. Σημειώνεται ότι ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα είχε καλέσει τις ξένες χώρες να μη στείλουν εκπροσώπους, αφού η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα