Παυλόπουλος προς Βερολίνο: Σεβαστείτε τις δεσμεύσεις σας

Μήνυμα στο Βερολίνο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Αθήνας για το χρέος έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση και των δικών τους υποχρεώσεων, από τη στιγμή που η ίδια έχει εκπληρώσει τις δικές της», αφήνοντας έτσι σαφέστατες αιχμές για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συνεχίζει να μη θέλει να ακούσει λέξη για ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι μετά το τέλος της αξιολόγησης «ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, η οποία -όπως είπε- προϋποθέτει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας και επιστροφή στην κερδοφορία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα