Οι πανελλαδικές σκοτώνουν… τον έρωτα

Με τη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα μπορούν να… ερωτεύονται! Επιστρατεύοντας αστεία επιχειρήματα και δήθεν συναισθηματισμούς, ο υπουργός Παιδείας, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και να βάλει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονέων για το τι τους ξημερώνει με τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, απλώς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο.

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός υποστήριξε ότι οι τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν υφίστανται παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά. Οπως είπε: «Αυτές οι εισαγωγικές εξετάσεις, που το μόνο τους στοιχείο είναι πως είναι αδιάβλητες, αλλά δεν είναι καθόλου αξιόπιστες».

Αφωνοι έμειναν οι βουλευτές στην Ολομέλεια, όταν ο Κώστας Γαβρόγλου -αντί να εξηγεί ποιο εντέλει είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των πανελληνίων- ανέφερε ότι είναι αυτές οι εξετάσεις «που τυραννάνε τα 18χρονα, που δεν μπορούν να πάνε για ένα ποτό το Σάββατο το βράδυ, δεν μπορούν να ερωτευτούν όταν είναι στη Γ’ Λυκείου, διότι όλη η οικογένεια παθαίνει μια τεράστια κρίση, μήπως τα παιδιά τους βγουν από αυτή την πορεία»!

«Αυτές είναι οι εξετάσεις, οι οποίες καταστρέφουν γενιές ολόκληρες, και γι’ αυτές τις εξετάσεις δεν έχετε να πείτε τίποτα!» είπε ο υπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να πει κουβέντα για το ποια είναι τα σχέδια του ίδιου και της κυβέρνησης για το νέο σύστημα εισαγωγής. Ομως ο υπουργός είχε απαντήσεις για την κριτική που δέχτηκε για τη «Θεματική Εβδομάδα» στα σχολεία, στην οποία -μεταξύ άλλων- είχε συμπεριληφθεί το θέμα των ομόφυλων σχέσεων.

«Περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Ξέρετε πόσες χιλιάδες σχολεία κάνανε “Θεματική Εβδομάδα”; Ξέρετε πόσο δημιουργική ήταν η“Θεματική Εβδομάδα”; Κι εσείς εμπλακήκατε σε μια μιζέρια, ότι είναι μόνο για τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα. Ξέρετε τι θαύματα έχουν γίνει από τους εκπαιδευτικούς σε αυτά τα θέματα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα