Συνάντηση στο Κολωνάκι! Τι… μαγειρεύουν (;) o Σημίτης και ο Βενιζέλος

Τι «μαγειρεύει» ο Κώστας Σημίτης; Ο πρώην πρωθυπουργός -που επί σειράν ετών κινούνταν πρωτίστως στο παρασκήνιο- τους τελευταίους μήνες πυκνώνει τις επαφές και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, γράφοντας χθες ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο «Εγκλημα στο Κολωνάκι».

Στο νέο πολιτικό γραφείο του, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, που, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», πρωταγωνιστεί σε «μυστικά δείπνα» το τελευταίο διάστημα… Η συνάντηση έγινε γνωστή εκ των υστέρων από φωτογραφία που ανέβασαν στο facebook, ενώ και οι δύο πλευρές τόνιζαν ότι ήταν μια ιδιωτική συνάντηση, χωρίς ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις, και πως ανάλογες επαφές γίνονται συχνά.

Η ατζέντα της συζήτησης

Το κύριο «μενού» της συνάντησης, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», ήταν η Φώφη Γεννηματά και το πώς θα την «κοντύνουν», ώστε να της πάρουν τελικά τα ηνία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να καταφέρουν να εκλέξουν στην ηγεσία άνθρωπο της επιρροής τους. Από το περιβάλλον τους, πάντως, διέρρεε ότι συζήτησαν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις μετά την εκλογή Μακρόν, που, κατά την άποψή τους, αλλάζει τους συσχετισμούς στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φυσικά, συζήτησαν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, την αξιολόγηση και την εκκρεμότητα του χρέους. Φαίνεται δε ότι συμφωνούν τόσο στην ανάγκη ενοποίησης της κατακερματισμένης Κεντροαριστεράς όσο και στην προοπτική συνεργασίας ενός ισχυρού νέου πόλου με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν και κυρίως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος προσκάλεσε τον κ. Σημίτη στη διήμερη συνδιάσκεψη που διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών, τον οποίο έχει ιδρύσει, τον Ιούνιο στην Αθήνα. Η συνδιάσκεψη θα γίνει πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει ο κ. Βενιζέλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα