Τραμπ στον Τσίπρα: «Σε παρακολουθώ»

Σειρά επαφών υψηλότατου επιπέδου είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες με κεντρικό θέμα τη μείωση του ελληνικού χρέους. Κορυφαία στιγμή ήταν το τετ α τετ ή και η ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Αλέξη Τσίπρα στον σύντομο διάλογο που είχαν: «Σε παρακολουθώ. Εχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους».

Φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο ηγετών «ανέβασε» πρώτα ο Πάνος Καμμένος, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο των Βρυξελλών». Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία στάθηκε δίπλα δίπλα στην «οικογενειακή φωτογραφία», ακριβώς πίσω από τον κ. Τραμπ, που ήταν σε πρώτο πλάνο.

Αμέσως μετά την «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών και κατά την ξενάγηση στο νέο κτίριο του ΝΑΤΟ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Συνομίλησε, επίσης, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα, στον οποίο επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός είχε ακόμη ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ στην Τερέζα Μέι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα