Μέλος κυκλώματος ο μακελάρης

Πυρηνική επιστήμονας η μητέρα του, είχε σχέσεις με μέλος της Αλ Κάιντα! Συνελήφθη στη Λιβύη η οικογένειά του

Από την
Eλενα Στάθου – Ελευθερόγλου
[email protected]

Τ ην ώρα που οι βρετανικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, σημαντικές αποκαλύψεις για τον 22χρονο μακελάρη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η μητέρα του Σαλμάν Αμπέντι είναι πυρηνική επιστήμονας στη Λιβύη και στενή φίλη της συζύγου ενός πρώην διοικητή της Aλ Κάιντα, ο οποίος κάποτε ήταν στη λίστα του FBI με τους πιο περιζήτητους τρομοκράτες του πλανήτη!

Ο Αμπέντι, σύμφωνα με το BBC, λίγο πριν πραγματοποιήσει την επίθεση μίλησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του, Ραμαντάν, και ο νεότερος αδερφός του, ο 20χρονος Χασέμ, φαίνεται ότι έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των διασυνδέσεων με το Ισλαμικό Κράτος. Νωρίτερα είχε συλληφθεί και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Ισμαΐλ Αντέμπι. Στο μεταξύ, οι Αρχές της Βρετανίας είναι πεπεισμένες ότι ο νεαρός καμικάζι ήταν μέλος ενός ευρύτερου κυκλώματος τρομοκρατίας.

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι ο Αμπέντι είχε σχέσεις με τον «τζιχαντιστή με το καπέλο» Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Με αυτή την άποψη φαίνεται πως συμφωνεί και ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικ ΜακΚολ, ο οποίος δήλωσε πως τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Μάντσεστερ Αρένα είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Πάντως, η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να διακόψει την κοινοποίηση στοιχείων της έρευνας για την επίθεση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας των διαρροών, οι οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, πλήττουν την ίδια την έρευνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα