Με άδειες πλέον οι εταιρίες αποδελτίωσης δημοσιευμάτων

Τάξη στην αγορά αποδελτίωσης που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα χωρίς άδεια για τη χρήση των δημοσιευμάτων, τα οποία προστατεύονται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, βάζει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων του Λόγου.

Ειδικότερα, ο οργανισμός, που έχει ως αρμοδιότητα τη θωράκιση των πνευματικών δικαιωμάτων, ξεκίνησε πρόγραμμα για την αδειοδότηση υπηρεσιών αποδελτίωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται στις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες αποδελτίωσης εφημερίδων και περιοδικών, στις επιχειρήσεις συνδρομητές των εταιριών αποδελτίωσης, που λαμβάνουν αποκόμματα Τύπου, καθώς και στις επιχειρήσεις που τα παράγουν εσωτερικά.

Η πληροφόρηση των επιχειρήσεων για την εικόνα τους, το αντικείμενο δραστηριότητάς τους ή τον ανταγωνισμό είναι κρίσιμης σημασίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά θα πρέπει να διέπεται από κανόνες. Με την αδειοδότηση υπηρεσιών αποδελτίωσης, ο ΟΣΔΕΛ, εκπροσωπώντας πλέον την πλειονότητα των εντύπων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έρχεται να ρυθμίσει την αγορά της αποδελτίωσης, προσφέροντας την απαραίτητη άδεια για τη χρήση των έντυπων δημοσιευμάτων τόσο από τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες αποδελτίωσης όσο και από τους πελάτες τους.

Τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, καθώς οι εταιρεες παροχής υπηρεσιών αποδελτίωσης νομιμοποιούν τη δραστηριότητά τους, αφού αποκτούν την άδεια για την ψηφιοποίηση και την επεξεργασία των δημοσιευμάτων, δηλαδή της πρώτης ύλης τους. Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση αποκομμάτων εντύπων -είτε τα λαμβάνουν από εταιρίες αποδελτίωσης είτε τα παράγουν εσωτερικά- αποκτούν με την άδεια νόμιμη πρόσβαση σε προστατευόμενο από πνευματικά δικαιώματα υλικό. Oι εκδότες εφημερίδων και περιοδικών, για πρώτη φορά, θα αποζημιωθούν για τη χρήση των εντύπων τους από υπηρεσίες αποδελτίωσης, καθώς και για την περαιτέρω αναπαραγωγή τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα