ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

Ομηρος των αριστεριστών (που κάνουν ό,τι θέλουν) ο Αλ.Τσίπρας

Προχθές το βράδυ ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Και μάλιστα, τρεις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ολως συμπτωματικώς, ήταν ημέρα διεξαγωγής φοιτητικών εκλογών και η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με πρωτοβουλία αναρχικών ομάδων.

Τσεκούρια, στιλέτα και πάσης άλλης μορφής φονικά όπλα κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ορισμένες φορές δε χρησιμοποιήθηκαν κατά της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών που πρόσκεινται στη φοιτητική οργάνωση ΔΑΠ. Και, βέβαια, με την ανοχή των υπόλοιπων αριστερών φοιτητικών παρατάξεων, που δεν διανοήθηκαν να μπουν στον καβγά, να τον αποδοκιμάσουν καν – τόση ενότης κατά της βίας.

Θα μπορούσα να στρεψοδικήσω ανέτως σκεπτόμενος αριστερά, γιατί μετά δύο χρόνια Μνημονίων οι οργανώσεις του αυτοαποκαλούμενου «ελευθεριακού χώρου» κυνηγούν μέσα στα πανεπιστήμια τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και όχι τους απολογητές των Μνημονίων. Αν σκεπτόμουν έτσι όμως, θα νομιμοποιούσα τη βία.

Το αυθεντικό ερώτημα, λοιπόν, που απευθύνεται προς τον τέως καταληψία κύριο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι το εξής: Σας ενοχλούν τα ακροδεξιά τσεκούρια και στειλιάρια της ΟΝΝΕΔ ή άλλων φανατικών νεολαίων της δεκαετίας του 1980 και τα καταγγέλετε με την πρώτη αφορμή, αλλά δεν βρίσκετε μία λέξη να πείτε για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της φοιτητικής Νεολαίας της ΔΑΠ μέσα στο άσυλο; Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ; Είναι κακή και καταδικαστέα η ακροδεξιά βία και είναι καλή και επαινετέα η ακροαριστερή; Το αυτό ισχύει και για τα δημοσιεύματα-ύμνος υπέρ του αναρχισμού, που διαβάσαμε σε εφημερίδες του αμερικανικού κατεστημένου. Εκεί διαβάσαμε, μεταξύ άλλων, και ομολογία στελεχών συγκεκριμένης αναρχικής ομάδος ότι ο στόχος τους είναι να εξελιχτεί το κίνημά τους στο μέλλον σε «στρατιωτική οργάνωση».

Και, αλήθεια, τι περίεργο; Αυτοί που σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τσακίζονται να βρουν τη… φρουρά για να απομακρύνει από την αίθουσα της Ολομέλειας έναν πράγματι ανάγωγο βουλευτή της, αυτοί οι ίδιοι παρέμειναν άλαλοι στην ανάγνωση της είδησης ότι η οργάνωση που έκανε ντου στο Μαξίμου, στην Κουμουνδούρου και στο Συμβούλιο Επικρατείας θέλει να αποκτήσει και στρατιωτικό σκέλος!

Μου αρέσει, μετά ταύτα, που ο κύριος Τσίπρας ετοιμάζεται να διοργανώσει και καταστατικό συνέδριο μέσα στο 2017, προκειμένου να διαλύσει τις τάσεις της δευτέρας, της τρίτης και της πέμπτης διεθνούς που δρουν στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κανονικό κόμμα! Κούνια που τον κούναγε! Ομηρος των αριστεριστών είναι, τους οποίους αφήνει να κάνουν ό,τι θέλουν, προκειμένου να βρεθεί μακριά από το πεδίο βολής τους.

Mανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα