Δικαίωση Παπαγγελόπουλου! H Τσατάνη υποψήφια για τον Αρειο Πάγο!

Την αλήθεια για τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη (φωτό) στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο αναδεικνύει η κίνησή της να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κι αυτό γιατί έτσι διαψεύδεται πανηγυρικά ο ισχυρισμός της ιδίας, αλλά κυρίως του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος είχε προστρέξει σε βοήθειά της υποστηρίζοντας πως ούτε θέλει ούτε ενδιαφέρεται για προαγωγή. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγγελόπουλος με την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής (τον Μάρτιο του 2016) ανέφερε:

«Στη συνέχεια, σχεδόν κλαίγοντας, ζήτησε τη βοήθειά μου γιατί μερίδα του Τύπου τής καταλόγιζε ότι αφαίρεσε παράτυπα δικογραφία κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς λίγο πριν ασκηθεί ποινική δίωξη, δήθεν για να τη συσχετίσει με άλλη δικογραφία, με πραγματικό σκοπό να αποτρέψει την άσκηση ποινικής δίωξης. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι φοβάται μήπως της ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, διότι αυτό θα εμπόδιζε την προαγωγή της, την οποία ανέμενε σε λίγους μήνες».

Στη Βουλή όμως στις 14/4/16 ο Χαρ. Αθανασίου επιχείρησε να διαψεύσει τον υπουργό: «Εχετε πει ότι η κυρία Τσατάνη σάς συνάντησε γιατί φοβόταν ότι η υπόθεση αυτή και ο τρόπος χειρισμού της θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο για την εκλογή της σε αρεοπαγίτη. Μα δεν έγινε και δεν θα μπορούσε να γίνει, αφού όχι μόνο στις πρόσφατες αναδείξεις αλλά και δύο άλλες φορές δεν είχε η ίδια θελήσει να υποβάλει υποψηφιότητα. Επομένως για ποια προαγωγή της μιλάτε».

Τότε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος τον διέκοψε και του είπε: «Τώρα δεν τόλμησε να κάνει, αλλά θα κάνει του χρόνου. Εδώ θα είμαστε». Το ερώτημα που θέτουν δικαστικές πηγές όμως, με δεδομένο πως για πρώτη φορά δικαστικός λειτουργός που έχει τιμωρηθεί αμετάκλητα από το πειθαρχικό σπεύδει να θέσει υποψηφιότητα για προαγωγή, είναι: «Πού ποντάρει, σε ποιο σύστημα ευελπιστεί, για να θέσει υποψηφιότητα;»

Η εξέλιξη πάντως δικαιώνει απόλυτα τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είχε πει πως στην περίφημη συνάντηση με την Τσατάνη, την οποία προκάλεσε η ίδια, μίλησαν δύο λεπτά για την υπόθεση Βγενόπουλου, όλη την υπόλοιπη ώρα για την προσωπική της υπόθεση και 15 λεπτά για τον Γιάννη Αγγέλου και τη στάση που είχε τηρήσει (με την εξοντωτική εγγύηση κ.λπ. που του επιβλήθηκε αγνοώντας τα προβλήματα υγείας του).
Ο Αγγέλου, βέβαια, αφού ταλαιπωρήθηκε, απαλλάχτηκε με βούλευμα, όπως τελικά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Γι’ αυτό και ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι «το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα