Καμμένος κατά Τούρκων: Κτήνη που δολοφονούσαν

Συνόδευσε από την Κύπρο τα λείψανα 17 Ελλαδιτών ηρώων που «έπεσαν» κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Μύδρους κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από την Κύπρο, όπου βρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους Ελλαδίτες στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και να συνοδεύσει στην πατρίδα τα λείψανα 17 πεσόντων-αγνοουμένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών.

Στην ειδική τελετή που έγινε στη Λευκωσία, παρουσία και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τους Τούρκους «κτήνη που δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε καν τις αρχές του πολέμου». Πρόσθεσε ότι «σήμερα παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας, την ώρα που εμείς αποδίδουμε τιμές στους ήρωες», για να τονίσει: «Κάποιοι πίστεψαν ότι θα πρέπει να σιωπήσουμε και πως θα πρέπει να μαλακώσουν τα πράγματα. Οχι. Η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, και αυτό κάνει σήμερα».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ζήτησε «συγγνώμη» για την καθυστέρηση στην αναγνώριση της θυσίας τους. «Θα σας υποδεχτούμε όπως οφείλαμε να σας υποδεχτούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, ένα μπορώ να πω: Ενα μεγάλο “συγγνώμη” για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, ένα μεγάλο “συγγνώμη” γιατί κάποιοι πίστεψαν ότι, στο όνομα των καλών σχέσεων, θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Απευθυνόμενος στους συγγενείς των ηρώων, με αρκετούς εκ των οποίων συνομίλησε, ο Πάνος Καμμένος τούς είπε «σας οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη», για να προσθέσει με νόημα ότι οι ήρωες πεσόντες Ελλαδίτες στρατιωτικοί κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 «άπαντες επιτελούσαν εθνική αποστολή και συμμετείχαν σε πόλεμο. Δεν συμμετείχαν ούτε σε άσκηση ούτε σε κρυφή αποστολή, όπως έλεγαν κάποιοι μέχρι σήμερα».

Τα λείψανα των 17 πεσόντων Ελλαδιτών παραλήφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σεμνής -αλλά σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα- τελετής στην αεροπορική βάση Δεκελείας, στο Τατόι. Η ταφή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες, στους τόπους καταγωγής τους.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα