Λευκός καπνός για Εθν. Ασφαλιστική

Το τελικό τίμημα φαίνεται ότι υπερβαίνει τη λογιστική αξία του ομίλου

Σε ελληνοαμερικανικά χέρια αναμένεται να καταλήξει η Εθνική Ασφαλιστική, καθώς στη φάση του δεύτερου γύρου των βελτιωμένων προσφορών και της αξιολόγησής τους από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τους συμβούλους Goldman Sachs και JP Morgan, η προσφορά της κοινοπραξίας J. Calamos – Exin Group υπερβαίνει σημαντικά αυτήν της Fosun.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βάσει της σημαντικά βελτιωμένης προσφοράς της, η κοινοπραξία Calamos – Exin θα είναι αυτή που θα προταθεί από τη διοίκηση της ΕΤΕ στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ως προτιμητέος αγοραστής για την Εθνική Ασφαλιστική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική πρόταση θα κατατεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτό αύριο. Κατόπιν αυτού, αναμένεται να ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την ελληνοαμερικανική κοινοπραξία, ώστε σε λίγες ημέρες να ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Η τελευταία θα κλείσει μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, μπήκε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (τριών από την Κίνα -Gongbao, Wintime, Fosun- και της κοινοπραξίας Calamos – Exin) στις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνεται κατόπιν διπλού γύρου διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους Fosun και J. Calamos – Exin Group. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο ενδιαφερόμενοι που έφτασαν στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής κλήθηκαν από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές.

Ως αποτέλεσμα, ο δεύτερος γύρος των βελτιωμένων προσφορών ενίσχυσε σημαντικά το τελικό τίμημα, το οποίο υπερβαίνει τη λογιστική αξία της εταιρίας, αλλά και τη διαφάνεια στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι το 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής, ενώ η λογιστική αξία στην οποία την έχει εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα βιβλία της κινείται στα 650.000.000 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2017. Βάσει αυτών, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου είναι αυξημένα κατά 54,5%, στα 18.700.000 ευρώ από 12.100.000 ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2016.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα