Αμόκ Σόιμπλε κατα της Ελλάδας

«Δεν δικαιούνται να φωνάζουν οι συνταξιούχοι σας. Λαμβάνουν κάθε μήνα διπλάσιες συντάξεις από τους… Λιθουανούς»

Παραλήρημα του Γερμανού υπ. Οικονομικών: «Εσείς φταίτε για όσα τραβάτε, όχι εγώ»

Σκληρή επίθεση (ξαφνικά) στον Τσίπρα επειδή δεν κατήργησε τα προνόμια των εφοπλιστών και υποκριτικά μαθήματα κοινωνικής… ευαισθησίας: H πολιτική ηγεσία επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδυνάμους

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Ο Παπανδρέου και η ύποπτη ΜΚΟ

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►«Λάσπη» στη «δημοκρατία» από τον απίθανο Γιώργο

►Σχέδιο-καρμανιόλα για τα πανεπιστήμια

►Αναλγησία: Κόπηκε επίδομα-φιλοδώρημα για νεοεισερχoμένους στην αγορά εργασίας

►«Θέλουν παρένθεση όσοι τρέμουν τα σκάνδαλα»

►Οριστική πανωλεθρία για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση

►Υστατο «χαίρε» με μαντινάδες και ριζίτικα

►Η Τουρκία αγοράζει S-400 και αλλάζει τις ισορροπίες

Σύγκρινε τις συντάξεις με τις… λιθουανικές και επιτέθηκε κατά Τσίπρα για τους εφοπλιστές

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Ξεπερνώντας κάθε όριο αυτή τη φορά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κούνησε απλώς ξανά το δάχτυλο στην Ελλάδα, αλλά με θράσος επιτέθηκε στους Ελληνες συνταξιούχους, τονίζοντας: «Δεν δικαιούνται να φωνάζουν. Λαμβάνουν κάθε μήνα διπλάσιες συντάξεις από τους Λιθουανούς»!

Ο ανάλγητος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας σε συνέδριο που έγινε χθες στη χώρα του με θέμα την Ευρώπη, αφού επιχείρησε να βγάλει την… ουρά του απέξω σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση χρέους, χρέωσε όλες τις ευθύνες για τη δημιουργία της στην Αθήνα. Ασκώντας σφοδρή κριτική κατά της ελληνικής κυβέρνησης και συνολικά κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τόνισε πως η Ελλάδα «έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως τα βέλη της κριτικής δεν πρέπει να τον ακουμπούν.

«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, επιθυμώντας να απαντήσει στις κατηγορίες που έχει δεχθεί περί υπερβολικά σκληρής αντιμετώπισης της Ελλάδας. Παράλληλα, άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές. Τίποτα όμως δεν έγινε», ενώ έκανε αναφορά και στην παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως δεν νιώθει απομονωμένος στην Ευρώπη, τονίζοντας πως οι χώρες της Βαλτικής, η Αυστρία, η Ολλανδία είναι στο πλευρό του, καθώς μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για το ελληνικό πρόβλημα. Οσο για τη στάση του από εδώ και πέρα; Οπως είπε σε εκβιαστικό τόνο, «η Γερμανία θα συνεχίσει να κρατά την ίδια σκληρή στάση, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική για τους Ελληνες».

Αντιδράσεις

Η τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με πηγές του Μαξίμου να τονίζουν χαρακτηριστικά: «Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως χθες ο γερμανικός Τύπος φιλοξενούσε πολλά επικριτικά άρθρα για τη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση στο ελληνικό ζήτημα» έγραφε χαρακτηριστικά η «Suddeutsche Zeitung», την ώρα που ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί προειδοποιούσε μιλώντας στη βελγική «L’ Echo» πως «θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση, αν η ευρωζώνη δεν μειώσει τις αποκλίσεις της»!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα