Ωρα μηδέν για τους δασικούς

Βουνό τα προβλήματα, ενώ απομένουν 6 ημέρες για ενστάσεις

Δυσλειτουργίες στους δήμους, ελλιπής πληροφόρηση και δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή διορθώσεων βάζουν σε κίνδυνο τις περιουσίες. Παράταση ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Τρομοκρατία και Κατάρ

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Ι. Ν. Φιλιππάκης: Ελληνες γεννηθήκαμε και Ελληνες είμαστε!

►«Καμπάνες» για τα ανασφάλιστα

►Σκοπιανή στροφή για την ονομασία

►«Σέντρα» για τις πανελλαδικές

►Ερχονται κατασχέσεις και για χρέη κάτω από 5.000 €

►Δικαστική «κίνηση ματ» στο ζεύγος Παπαντωνίου

►Σοκ για συνταξιούχους με μικρά αγροτικά εισοδήματα

►Καταλήγει σε Mπεσνίκ Χάσι

Ενώ σε έξι ημέρες λήγει η προθεσμία για άσκηση αντιρρήσεων, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί παράταση καθώς τα προβλήματα είναι πολλά

Την παράταση κατά τουλάχιστον 20 μέρες της προθεσμίας που λήγει στις 12 Ιουνίου για την άσκηση αντιρρήσεων- ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες ζητεί με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο η ΠΟΜΙΔΑ.
Μόλις έξι ημέρες απομένουν στους πολίτες για να προβούν στις αναγκαίες κινήσεις, προκειμένου να προστατεύσουν κτίσεις που τους ανήκουν, και στην επιστολή της η ομοσπονδία αναφέρει: «Η καθυστέρηση που παρατηρείται για την άσκηση των αντιρρήσεων δεν οφείλεται σε προσωπική αμέλεια των ενδιαφερόμενων – θιγόμενων πολιτών, αλλά σε υπαιτιότητα και καθυστερήσεις τρίτων».

Συγκεκριμένα:
• Στις καθυστερήσεις των υπηρεσιών διαφόρων δήμων ως προς την ανάρτηση των οικιστικών πυκνώσεων και των σχεδίων οικισμών.
• Στη σύγχυση που προκλήθηκε αναφορικά με τα πρόδηλα σφάλματα και την ανάρτηση σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας μόλις πριν από λίγες ημέρες.
• Στην εν μέρει παραπληροφόρηση των πολιτών από διάφορες ανεύθυνες πηγές για αναμενόμενη κατάργηση των δασικών χαρτών και την παρότρυνση για αναμονή ή μη άσκηση αντιρρήσεων.
• Στην αδυναμία πολλών πολιτών (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) για ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων, με αποτέλεσμα την ανάγκη συνεργασίας με ειδικό τεχνικό σύμβουλο.
• Στον μεγάλο φόρτο εργασίας των εμπλεκόμενων τεχνικών γραφείων ως προς την άσκηση αντιρρήσεων με αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών.
• Στην αδυναμία πολλών πολιτών ως προς την έγκαιρη συγκέντρωση του ποσού του τέλους άσκησης αντιρρήσεων και των λοιπών εξόδων, όταν πρόκειται για μεγαλύτερες ή περισσότερες εκτάσεις.
Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι η δυνατότητα παράτασης για τουλάχιστον 20 μέρες είναι εφικτή, αφού το σύστημα αποδοχής των αντιρρήσεων θα παραμείνει ούτως ή άλλως ανοιχτό για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Ηλικιωμένοι

Παρότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει μια σχετική κινητικότητα, δεν φαίνεται να έχει ασκηθεί ακόμα ο αναμενόμενος αριθμός αντιρρήσεων. Μεγάλη μερίδα πολιτών που ενδιαφέρονται για άσκηση αντιρρήσεων αποτελείται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία δεν έχουν γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η υποβολή τους από τους ίδιους.

Καταρχάς, για να δει κάποιος τον δασικό χάρτη, πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (https://www.ktimanet.gr). Ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει το ακίνητό του εστιάζοντας στις αεροφωτογραφίες ή χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες του. Αν δεν ξέρει πώς να το κάνει, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από δασολόγο ή μηχανικό. Οσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να απευθυνθούν είτε στα σημεία υποστήριξης ανάρτησης του δασικού χάρτη στο δασαρχείο της περιοχής τους είτε σε ειδικό επιστήμονα (δασολόγος ή τοπογράφος). Η αντίρρηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, όπου υπάρχει και εγχειρίδιο οδηγιών. Στη συνέχεια, εκδίδεται ο αριθμός λογαριασμού πληρωμής του τέλους αντίρρησης, το οποίο πληρώνεται στην τράπεζα. Εντός 24ώρου από την πληρωμή του τέλους η αίτηση αντίρρησης κατοχυρώνεται και παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου.

Αφού κατοχυρωθεί η αντίρρηση με την πληρωμή του τέλους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε τοπογράφο, για να εκπονήσει τοπογραφικό διάγραμμα με τις συντεταγμένες του ακινήτου. Παράλληλα, θα πρέπει να συμβουλευτούν οπωσδήποτε έναν δασολόγο, ο οποίος θα αποφανθεί αν η γη τους είναι δάσος, δασική έκταση, χορτολιβαδική έκταση κ.λπ., αλλά και να συνεργαστούν με δικηγόρο που θα συντάξει το κείμενο των αντιρρήσεων, με το οποίο θα θεμελιώσει έννομο συμφέρον και θα ετοιμάσει και τα στοιχεία του φακέλου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα