Βάλτε τέλος στην ανομία

Κι όμως, εν έτει 2017, σε χώρα που δεν ανήκει στον Δεύτερο ή στον Τρίτο Κόσμο, υπήρξε περιστατικό με μικρό παιδάκι που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, την οποία έριξε κάποιος σε γλέντι!

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού επιτείνουν τη φρίκη και τον αποτροπιασμό που νιώθει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας για τις συνθήκες όπου έλαβε χώρα το φονικό.

Ο μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών -το οποίο γειτνιάζει με συνοικισμό Ρομά-, που δολοφονήθηκε από κάποιον που πυροβολούσε στον αέρα, ζούσε σε μια χώρα της οποίας το κράτος δεν ασχολείται με τους πολίτες του. Ενδιαφέρεται μόνο για το… ταμείο και την τακτική καταβολή του φόρου αίματος προς τους πιστωτές.

Η ανυπαρξία του αδέσποτου κράτους και οι ευθύνες της πολιτικής και της πνευματικής «ελίτ» για το έγκλημα δεν είναι δύσκολο να αποδειχθούν. Αφενός, όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι στην κοινότητα των Ρομά η παραβατικότητα είναι νόμος. Κι όμως, το μόνο που νοιάζει τους θεματοφύλακες της πολιτικής ορθότητας είναι να μην τους αποκαλέσει κάποιος αθιγγάνους, τσιγγάνους ή γύφτους. Λες και η χρήση του όρου… Ρομά είναι αρκετή για να τονώσει τα πολιτισμικά αποθέματα αυτής της κοινότητας. Λες και με τις κομψές διατυπώσεις μπορεί κάποιος να αναχαιτίσει το τέρας της παρανομίας που έχει θεριέψει στις διακεκαυμένες ζώνες του εγκλήματος.

Το εμπόριο ναρκωτικών που βράζει στις φτωχογειτονιές, οι κλοπές, η βία, οι άσκοποι και σκόπιμοι πυροβολισμοί στα γλέντια των Ρομά δεν φαίνονται ζητήματα ουσίας σε όλους όσοι ζουν φρουρούμενοι στα βόρεια προάστια ή στις ακριβές και καλά φυλασσόμενες συνοικίες.

Και το σύστημα υγείας έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. Το παιδάκι, πριν χάσει τη μάχη με τον θάνατο, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο δεν κατόρθωσε να αντιληφθεί ότι είχε καρφωθεί μια σφαίρα στο κεφαλάκι του – κάτι το οποίο κατόρθωσε ο ιατροδικαστής!

Τελικά, οι μόνοι που τιμωρούνται για τα συλλογικά ανομήματα είναι οι αθώοι, τα ανυπεράσπιστα θύματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα