Από Δευτέρα οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς!

Στα 200.000.000 ευρώ το φετινό κονδύλι για 100.000 βρέφη-νήπια. Ποιοι οι δικαιούχοι αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα και λήγει την Παρασκευή 23/06/2017 η περίοδος υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους γονείς – κηδεμόνες που επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.λπ.) ωφελουμένων βρεφών – νηπίων, οι οποίοι:
α. Το έτος 2016 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
β. Το έτος 2016 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
γ. Το έτος 2016 έλαβαν ως άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας ή
δ. Το έτος 2016 συγκέντρωσαν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ’.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα παιδιά των δικαιούχων: βρέφη από οκτώ μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2017) έως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προσέρχονται στον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ της περιοχής τους και καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής. Με την κατάθεση της αίτησης στον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό χορηγείται στον δικαιούχο αριθμός πρωτοκόλλου (κωδικός αριθμός αίτησης) που θα αναγράφει την ακριβή ημερομηνία υποβολής. Δικαιολογητικά νέων εγγραφών:
1. Αίτηση (ειδικό έντυπο που διατίθεται από τον σταθμό και από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ).
2. Πιστοποιητικό υγείας του παιδιού (ειδικό έντυπο που διατίθεται από τον σταθμό και από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ).
3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Φωτοτυπία του ασφαλιστικού βιβλιαρίου των γονέων ή κηδεμόνα του παιδιού (θεωρημένο κατά το τρέχον έτος).
6. Εγγραφα που αποδεικνύουν απόλυτα την εργασία των γονέων – κηδεμόνων.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο Κρατικός Προϋπολογισμός για τη φετινή σεζόν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μαζί με τη στήριξη του ΕΣΠΑ, προσεγγίζει τα 200.000.000 ευρώ και αναμένεται να φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 100.000 νήπια, δηλαδή 9.000 περισσότερα από πέρυσι.

Η κυρία Φωτίου είπε ότι πέρυσι 47.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς προέρχονταν από οικογένειες στις οποίες οι γονείς ήταν άνεργοι, κάτι που εκτίμησε ως πολύ σημαντική απόφαση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα