Εθνική επίθεση

ΕΠΟ: Θα κυνηγήσει τους Βόσνιους για τα επεισόδια με τους διεθνείς στη Ζένιτσα

Από τον
Χάρη Δάντση

Αντεπίθεση! Οι ιθύνοντες της Εθνικής δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι όσα απαράδεκτα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στη Ζένιτσα (0-0) και θα πιέσουν για την παραδειγματική τιμωρία των Βόσνιων.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε τόσο στις αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου μας πριν από την έναρξη της αναμέτρησης των δύο εθνικών ομάδων στο Bilino Polje όσο και στη γροθιά που δέχτηκε από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας ο Γιάννης Γιαννιώτας (του έσπασε ένα δόντι!). «Κάθε προσπάθεια εμπλοκής της ελληνικής αποστολής ή και Ελλήνων φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα είναι μία άδικη και άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα και οι “θύτες” να παρουσιαστούν ως δήθεν “θύματα”».

Εξάλλου, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας ναι μεν καταδίκασε όσα έγιναν, όμως επιτέθηκε στους διεθνείς μας, στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά τους. Στάθηκε κυρίως στη διαμάχη που είχε ο Κώστας Μανωλάς με τον Βόσνιο επιθετικό (και συμπαίκτη του στη Ρόμα) Εντιν Τζέκο, που σχολιάστηκε σε όλη την Ευρώπη. Τον γύρο του κόσμου, όμως, έκανε η γροθιά του Στεφάν Ζιλί, βοηθού του Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, στον Γιαννιώτα. Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Ζιλί δήλωσε: «Με βίαιο και απρόκλητο τρόπο ο εν λόγω παίκτης επιχείρησε να μου επιτεθεί και αντέδρασα ενστικτωδώς με μία χειρονομία που, παρότι ήταν χειρονομία άμυνας, ειλικρινά τη μετανιώνω».

Μετά το περιστατικό ο Γιαννιώτας έλεγε: «Θα πεθάνω για τη χώρα μου. Δεν είμαι Ελληνας μόνο στην ταυτότητα, αλλά και στην ψυχή». Ολα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας των Βόσνιων αλλά και των Ελλήνων διεθνών. Στο αγωνιστικό σκέλος, η ισοπαλία (0-0) στη Ζένιτσα διατήρησε την Εθνική μας στην δεύτερη θέση του 8ου ομίλου, που θα της δώσει το δικαίωμα, αν παραμείνει εκεί ως το τέλος, να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας μέσω των μπαράζ.

Η βαθμολογία: Βέλγιο 16, Ελλάδα 12, Βοσνία 11, Κύπρος 7, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0. Τις επόμενες αγωνιστικές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Εσθονία (31.8 εντός έδρας), το Βέλγιο (3.9 εντός), την Κύπρο (7.10 εκτός) και το Γιβραλτάρ (10.10 εντός).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα