ΦΟΡΟ-ΣΟΚ για όσους νοικιάζουν ακίνητα

Θα καταβάλουν στην Εφορία έως και 36,36% (!!!) παραπάνω σε σχέση με πέρυσι

Το Δημόσιο παίρνει τουλάχιστον τέσσερα μισθώματα τον χρόνο! Ποιοι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από το μισό εισόδημά τους

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Εικόνα σαπίλας σε χώρα υπό διάλυση

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Τα «κοράκια» και τα σχέδια Τσίπρα – Νετανιάχου

►Ολο το παρασκήνιο! «Ναυμαχία» στον Αργοσαρωνικό για ένα πλοίο αξίας 4.500.000 €

►Τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα και οι 2+1 «καυτοί» φάκελοι που πρέπει να ανοίξουν

►«Σόου» Ζωής στο Δίστομο με τον Γερμανό πρέσβη!

►Gay Pride: Παρέλαση και από την κυβέρνηση

►Εθνική επίθεση

►Αγρια νύχτα στο Μενίδι με χημικά και οδοφράγματα!

►Κατολίσθηση «κατάπιε» το Αμύνταιο

►Στέψη σε ζούγκλα!

►Οι UCKάδες αναλαμβάνουν την κυβέρνηση στο Κόσοβο

Ρεπορτάζ
Μάριος Ροζάκος

Φοροεπιδρομή άνευ προηγουμένου υφίστανται από φέτος περισσότεροι από 900.000 πολίτες που εισπράττουν ενοίκια από τα ακίνητά τους. Η Εφορία παίρνει πλέον από την τσέπη τους τουλάχιστον τέσσερα ενοίκια τον χρόνο, ενώ η αναλογία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 65% των μισθωμάτων που εισπράττουν.
Ο λογαριασμός της φοροτρέλας θα φανεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεών τους, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Επιβάρυνση

Οσοι νοικιάζουν τα ακίνητά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετη επιβάρυνση ύψους έως και 36,36% σε σύγκριση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τα εισοδήματα από ενοίκια. Η νέα κλίμακα, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017, έχει ως εξής:

• Για εισόδημα από ενοίκια συνολικού ύψους μέχρι 12.000 ευρώ ετησίως, ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 15% (από 11% έως πέρυσι). Ετσι, φορολογούμενος που απέκτησε πέρυσι εισοδήματα από ενοίκια συνολικού ύψους 10.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φέτος φόρο 1.500 ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με το 2016.

• Για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ, ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται στο 35% (από 33%).

• Για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 35.0001 ευρώ και πάνω, ο φορολογικός συντελεστής έχει εκτοξευθεί στο 45% (από 33%).
Η συνολική φορολογική επιβάρυνση είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερη και μπορεί να φτάσει ακόμα και το 65% των ενοικίων που εισπράττουν οι φορολογούμενοι, εάν συνυπολογιστούν η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται σε ετήσια εισοδήματα από κάθε πηγή, τα οποία ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ και διαμορφώνεται κλιμακωτά από το 2,2% έως το 10% (για εισοδήματα άνω των 220.000 ευρώ).

Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης διαμερίσματος που εισέπραξε πέρυσι 3.600 ευρώ από την ενοικίασή του (δηλαδή 300 ευρώ τον μήνα) και είναι μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές 800 ευρώ τον μήνα (ετήσιο εισόδημα 11.200 ευρώ), θα κληθεί να πληρώσει φόρο ύψους 540 ευρώ για τα ενοίκια που εισέπραξε. Η επιβάρυνσή του από τον ΕΝΦΙΑ του διαμερίσματος φθάνει περίπου τα 300 ευρώ, ενώ, επειδή το συνολικό εισόδημα από την εργασία του και από τα ενοίκια ξεπερνά τα 12.000 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει και 325,60 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης. Η συνολική επιβάρυνσή του ανέρχεται επομένως στα 1.165,60 ευρώ και αγγίζει το 1/3 των ενοικίων που εισέπραξε.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα