Τι κρύβει η σκληρή κόντρα Πειραιώς και Αργολίδος

Αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις στους κύκλους της Ιεραρχίας -και όχι μόνο- έχει πυροδοτήσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Αργολίδος Νεκτάριο.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε πολυσέλιδη και ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή του κ. Νεκταρίου προς τον μητροπολίτη Πειραιώς, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. «… Προσωπικά ενοχλούμαι πολύ (κι όχι μόνον εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι συνεπίσκοποι) όταν μιλάς με τρόπο ως… εκ προσώπου. Δεν εκπροσωπείς κανέναν» σημείωνε στην επιστολή που απέστειλε ο μητροπολίτης Αργολίδος στον κ. Σεραφείμ.

Χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς «σήκωσε το γάντι» και έδωσε στη δημοσιότητα μία εξίσου μακροσκελή επιστολή-απάντηση στις αιτιάσεις του κ. Νεκταρίου, αφήνοντας αιχμές για την «υποκρυπτόμενη σκοπιμότητα» της επιστολής του μητροπολίτη Αργολίδος. Αμέσως τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Μητροπολίτες και εκκλησιαστικοί παράγοντες ανέλυαν με τις ώρες τις δύο επιστολές επιχειρώντας να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις, προκειμένου να διαπιστώσουν τις βαθύτερες αιτίες πίσω από την αντιπαράθεση, που άρχισε με αφορμή τη δημόσια σκληρή κριτική που δέχτηκε ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος από το Γραφείο Αιρέσεων της Μητρόπολης Πειραιώς. Ψύχραιμοι εκκλησιαστικοί παρατηρητές υποβαθμίζουν την αντιπαράθεση Αργολίδος – Πειραιώς, χαρακτηρίζοντας «ασήμαντες τις ένθεν κακείθεν αιτιάσεις», ενώ άλλοι εκκλησιαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αιχμηρή επιστολή από έναν μετριοπαθή ιεράρχη όπως ο κ. Νεκτάριος ενδεχομένως υποκρύπτει ένα ηχηρό και σαφέστατο μήνυμα από υψηλούς εκκλησιαστικούς κύκλους προς τον κ. Σεραφείμ.

Την ίδια ώρα ορισμένοι προσεκτικοί παρατηρητές προσθέτουν ακόμη μία παράμετρο στην «εξίσωση», τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο ο Πειραιώς έδωσε την περασμένη εβδομάδα τον ασπασμό της αγάπης στην Αθήνα, παρά τη σφοδρή κριτική που έχει ασκηθεί κατά καιρούς από το Γραφείο Αιρέσεων της Μητρόπολης Πειραιώς…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα