Ο… τελευταίος ασπασμός!

Και η κρυφή ελπίδα, μέσω δικαίωσης από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, εξανεμίστηκε για την ΑΕΚ, με τον υποβιβασμό να υπογράφεται και το μέλλον να παραμένει άγνωστο. Η επιτροπή που εξέτασε όσα αφορούσαν τον αγώνα με τον Πανθρακικό απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ. Ετσι, παραμένει η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για φέτος και των -2 για τη νέα σεζόν. Με τις εξελίξεις αυτές η ΑΕΚ βρίσκεται στη Φούτμπολ Λιγκ, την οποία ενδεχομένως αποφύγει, εφόσον επιλεγεί από όσους προθυμοποιηθούν να βγουν μπροστά, η περίπτωση της Γ’ Εθνικής. Διότι εδώ και καιρό ο «Δικέφαλος» βιώνει στιγμές πλήρους διοικητικής εγκατάλειψης. Τα πάντα είναι στον αέρα για το μέλλον της ΠΑΕ, ωστόσο η «κιτρινόμαυρη» εταιρία κατέβαλε χθες στην Εφορία 300.000 ευρώ, ποσό που αφορά ληξιπρόθεσμη οφειλή για τη ρύθμιση του άρθρου 44. Εάν δεν καταβάλλονταν άμεσα τα χρήματα, το Δημόσιο θα προχωρούσε σε διάρρηξη της συμφωνίας και αυτομάτως θα αναβίωναν τα δυσβάσταχτα χρέη ύψους 180.000.000 ευρώ! Στο μεταξύ, αρνητική ήταν η απάντηση της επιτροπής και στην έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά, κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΠΟ, για την ποινή του Γιώργου Κατίδη. Παραμένει λοιπόν ως έχει η τιμωρία που είχε επιβληθεί (στις 5/4) στον Ελληνα άσο (αποκλεισμός πέντε αγωνιστικών, απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες στα γήπεδα και 1.000 ευρώ πρόστιμο) για τον χαιρετισμό στο ματς με τη Βέροια.

 

Προσφυγή Γκερέιρο

Σε αυτό που άμεσα και βάσιμα ελπίζει η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια είναι η προσπάθεια ενεργοποίησης επιφανών ΑΕΚτζήδων, όπως οι Μελισσανίδης, Νικολαΐδης, Παππάς, Χατζηιωάννου, ώστε να χτιστεί η ομάδα σε στέρεες βάσεις από το μηδέν. Πλέον, μετά την οριστική κι αρνητική τροπή των πραγμάτων, η ΑΕΚ προτίθεται να υποστηρίξει την καταγγελία σε βάρος του Αρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ομως και από εκεί δεν φαίνεται να προκύπτει περιθώριο αισιοδοξίας για την «Ενωση», οι παίκτες της οποίας κάνουν ήδη τις κινήσεις τους. Ο Γκερέιρο, για παράδειγμα, προχωρεί σε προσφυγή διεκδικώντας περίπου 1.000.000 ευρώ και είναι πολύ πιθανό και άλλοι παίκτες να τον ακολουθήσουν, διεκδικώντας με κάθε τρόπο τα ποσά που τους οφείλονται.

Σε όλους τους παίκτες μίλησε χθες ο συγκινημένος Τραϊανός Δέλλας, στην τελευταία προπόνηση, αποχαιρετώντας τους -για την ώρα- με το εξής μήνυμα: «Είναι μια κρίσιμη στιγμή για εσάς και την καριέρα σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μη σταματήσετε να δουλεύετε. Πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε ό,τι και πριν και εντός και εκτός γηπέδου. Να βελτιώνεστε καθημερινά και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Πρέπει κάθε μέρα να μαθαίνετε από τα λάθη σας, μόνο έτσι θα γίνετε καλύτεροι».

Με δηλώσεις του αναφερόμενος στην αγαπημένη του ΑΕΚ ο παλαίμαχος άσος Βάιος Καραγιάννης τόνισε: «Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει ακόμη και στην κορυφή, εκεί που ανήκει. Ο σύλλογος θα βγει μέσα από αυτές τις καταστάσεις πιο δυνατός και πιο καθαρός και θα αφήσει όλα τα προβλήματα στην άκρη».

Μετά τη FIFA, εξάλλου, σε γκάφα ολκής υπέπεσε και η «Gazzetta dello Sport» σε δημοσίευμά της σχετικά με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι ιδρυτές της «Ενωσης» ήταν Τούρκοι πρόσφυγες.

Θοδωρής Λινάρδος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα