Συλλήψεις για τις μπαλοθιές και στην Κρήτη!

Αυστηροποίηση των ελέγχων υποσχέθηκε ο Τόσκας. Δεσμεύσεις και για το Μενίδι • «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με τους άσκοπους πυροβολισμούς ακόμα και στην Κρήτη» Δεκάδες καταγγελίες στην Αμεση Δράση για ριπές όπλων από τους Ρομά

Συλλήψεις σε όσους επιδίδονται στο… έθιμο με τις μπαλοθιές στην Κρήτη προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν οι άσκοποι πυροβολισμοί. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε τη Δυτική Αττική «βολικό χώρο όπου θάβονταν τα προβλήματα και οι άνθρωποι».

«Πρέπει να αφήσουμε τις διάφορες θεωρίες περί εθίμων και να αρχίσουμε -και θα αρχίσουμε- να συλλαμβάνουμε. Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» είπε για τους άσκοπους πυροβολισμούς. Μιλώντας ειδικά για τη Δυτική Αττική, επέκρινε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο κ. Τόσκας, «το 2014 έπαιρνε με αστυνομικές κλούβες τους ναρκομανείς από την Αθήνα, τους μετέφερε πάνω, τους εγκατέλειπε και τους απαγόρευε την πρόσβαση προς τα εδώ και δημιουργήθηκε έτσι το τεράστιο πρόβλημα».

Ο Νίκος Τόσκας ανέφερε πως από το 1990 και μετά οι χρήστες ναρκωτικών διώχνονταν από τη μια περιοχή έντεχνα για να ησυχάσει μια άλλη περιοχή, «γιατί έτσι βόλευε προεκλογικά τοπικούς άρχοντες, πολιτικούς παράγοντες κ.λπ.». Ακόμη, σχετικά με τη σχέση των μηχανισμών του κράτους και της Αστυνομίας, ειδικότερα με την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά «και όχι γενικευμένες καταστάσεις», ενώ σημείωσε ότι την Τετάρτη «πιάσαμε δύο τόνους ναρκωτικά σε Αττική και Κορινθία και στο εμπόριο αυτό εμπλέκονταν ένας αστυνομικός και ένας υπαξιωματικός του Στρατού. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν» ξεκαθάρισε.

Για τα μέτρα στο Μενίδι, που ανακοίνωσε στην αντιπροσωπία του Δήμου Αχαρνών, επανέλαβε ότι αρχίζουν άμεσα με τη δημιουργία ειδικού τμήματος επιχειρήσεων στην περιοχή, μόνιμη παρουσία ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Τροχαίας και μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τον Σεπτέμβριο, από το Αιγάλεω στη Φυλή.

Πάντως, την Τετάρτη αργά το βράδυ υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες στην Αμεση Δράση από πολίτες στο Μενίδι, οι οποίοι ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκατοντάδες ριπές όπλων από τον καταυλισμό των Ρομά.

Στο νοσοκομείο πάλι ο δήμαρχος

Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» μεταφέρθηκε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός λόγω καρδιολογικού προβλήματος. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Κασσαβός νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα παραμείνει για κάποια 24ωρα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται «υπό έλεγχο». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Νοέμβριο του 2015 ο κ. Κασσαβός είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη αμέσως σε επιτυχή εγχείρηση αγγειοπλαστικής (μπαλονάκι).

Τότε, οι θεράποντες ιατροί του είχαν αποδώσει το επεισόδιο στο συνεχές στρες και στην ένταση.

Ο κ. Κασσαβός πρωτοστάτησε τις τελευταίες ημέρες στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στο Μενίδι, μετά τον αδόκητο θάνατο του 11χρονου Μάριου στην αυλή του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

«Εκ του πονηρού» η ανοιχτή εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια

Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) να διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση στα Εξάρχεια με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις».

Την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη κίνηση της ΠΟΑΣΥ εξέφρασε ανοιχτά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για επιπόλαιη και «εκ του πονηρού» ενέργεια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε: «Το σώμα των αστυνομικών είναι ένα σώμα κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, είναι εργαλείο του κράτους και δεν πρέπει να αναδειχθούν σαν εργαλείο υποβολής της κοινωνικής ηρεμίας με αυτόνομο τρόπο».

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι οι αστυνομικοί-μέλη της ΠΟΑΣΥ «θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα ξανασκεφτούν αυτή την απόφαση. Στα Εξάρχεια θα πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις όλοι οι πολίτες και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής. Ωστόσο, η ενέργεια αυτή είναι εκ του πονηρού».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δεν είχε την υπογραφή κάποιας πολιτικής ομάδας ή συλλογικότητας, αναφερόταν ότι «τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους».

Ανακοινώσεις έξι υπουργών για το Μενίδι

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά… έξι υπουργοί θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα για να αναλύσουν την κατάσταση στο Μενίδι και να ανακοινώσουν δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την εκτόνωση της κρίσης και την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης.

Τώρα, πώς θα μπορέσουν να συντονιστούν έξι υπουργεία και πολλοί ακόμη φορείς, όπως είναι η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών, για να δώσουν λύση, αποτελεί μεγάλο ερώτημα όταν υπάρχει δυσκολία συντονισμού ακόμη και μεταξύ δύο υπουργείων. Φαίνεται ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις στο Μενίδι, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, έχουν προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, καθώς η περιοχή μοιάζει με «ωρολογιακή βόμβα».

Σήμερα, λοιπόν, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα