ΚΕΙ ΟΞΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

Δεξιά, αντικομμουνιστική θεωρία συνωμοσίας: οι κουκουέδες ξαναείδαν τον τελικό Eurobasket ’87 και ήλπιζαν να κερδίσει η ΕΣΣΔ στο ριπλέι

Ακολουθεί εκπομπή με τοποθέτηση κομμουνιστικού υποπροϊόντος. Αντιγράφουμε από το 902.gr, το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ: «Η Κ.Ε. του ΚΚΕ απευθύνεται και καλεί λογοτέχνες, ποιητές, θεατρικούς συγγραφείς, όλους όσοι ασχολούνται με την πεζογραφία, την ποίηση, το θέατρο, συγκινούνται και εμπνέονται από το ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης και εκτιμούν τον ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των Τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, να συμβάλουν στον διαγωνισμό με τη δημιουργική συμμετοχή τους».

Καλά το καταλάβατε. Μια πόρτα σάς άνοιξε η τύχη κι αυτή οδηγεί στα καλλιτεχνικά κολχόζ του Περισσού. Το κόμμα είναι τυχερό και διαρκώς νεκροζώντανο. Βρικολάκιασε χωρίς να πεθάνει και επιβιώνει χωρίς να δίνει σημεία ζωής. Κατοσταρίζει, έχει κέφια και κάνει διαγωνισμό στη νουβέλα, στο διήγημα, στην ποίηση, στο θέατρο, στο παιδικό διήγημα, το οποίο «θα εκφράζει -μέσα από τις σχέσεις, τις καταστάσεις και τις διεργασίες στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα- την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού». Η προθεσμία υποβολής για συμμετοχή είναι «μέχρι 31 Νοέμβρη 2017». Από τα ωραία που γράφει η επική προκήρυξη του διαγωνισμού είναι το ακόλουθο μερακλίδικο: «Θα λαμβάνεται υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου».

Φανταστείτε γέρο πραγματογνώμονα με ρωσικό, γούνινο σκούφο και κόκκινη μύτη μεγάλη σαν μελιτζάνα αργίτικη να εξετάζει τη σφραγίδα του ταχυδρομείου καχύποπτα, με μεγεθυντικό φακό σε φάκελο που έχει παραληφθεί δέκα ημέρες έπειτα από τη λήξη της προθεσμίας. Κάπου στο φόντο θα ακούγεται η γλυκιά μελωδία μιας θλιμμένης μπαλαλάικας, ενώ ο Κώστας Καζάκος θα βαστά έναν παλιό, κιτρινισμένο Οδηγητή, θα βαδίζει πέρα δώθε εντυπωσιάζοντας τους συντρόφους με την εκθαμβωτική γούνα που φορούσε στο «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και θα μουρμουρίζει «προδότες, ριψάσπιδες, ρεβιζιονιστές ξενιτεμένοι».

Οι πολύπειροι περί την οικονομία κομμουνιστές δεν τάζουν τίποτα έπαθλα της προκοπής για τον κόπο των καλλιτεχνών. Απλά υπόσχονται ότι «τα έργα που θα διακριθούν θα δημοσιευτούν από τη “Σύγχρονη Εποχή”». Από το τίποτα καλό και το χρυσό σφυροδρέπανο… Ορμάτε, σύντροφοι. Εμπνευστείτε στρατευμένα!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα