Ξηρασία στο οικοσύστημα των ΜΜΕ

Αυτό κι αν είναι ειρωνεία. Οι συνδικαλιστικές εκλογές των δημοσιογράφων δεν είχαν… δημοσιότητα!

Ε χει γραφτεί ξανά στην παρούσα στήλη: Οταν σε ένα οικοσύστημα μειώνονται δραματικά οι πόροι, τότε η παρατηρητικότητα και η επιθετικότητα των θηρευτών αυξάνονται κατακόρυφα.

Στην Ελλάδα, επειδή το 2009 είχαμε τη φαεινή ιδέα να ρίξουμε τα πάντα, υλικούς και άυλους πόρους στον αλεστήρα της πασοκάρας του Τζέφρυ, οι πόροι του οικοσυστήματος είναι ορατοί μόνο με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο (από τα καλά, αυτά που βλέπουν μποζόνιο Χιγκς στο χιλιόμετρο). Θεωρείται ότι θηρευτές έχουν γίνει οι πολίτες, αν και τελικά αποδεικνύεται ότι εκείνοι είναι τα θηράματα του μεγάλου και αδηφάγου αρπακτικού, του κράτους.

Οπως και να έχει το πράγμα, οι Ελληνες έχουν γίνει αρκετά πιο επιθετικοί και παρατηρητικοί. Δεν τους ξεφεύγει τίποτα εκτός από όσα θεωρούν πραγματικά ασήμαντα.
Ενα από αυτά ήταν οι εκλογές των δημοσιογράφων. Επί δύο εβδομάδες, σύμπας ο δημοσιογραφικός κόσμος Αθηνών και περιχώρων ησχολήθη με τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Ποιος θα είναι στο Δ.Σ., ποια παράταξη θα πρωτεύσει, ποιοι θα εκλεγούν στο Πειθαρχικό, ποιος υπόσχεται σωτηρία του Ταμείου του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ) κ.ά. ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των δημοσιογράφων που ψήφισαν.

Οι πολίτες ηγρόν ηγόρασαν, διότι:

Α) Εχουν συνδέσει τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εκπομπές στην τηλεόραση ή πρωταγωνίστησαν στα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου με το ίδιο το λειτούργημα (ή επάγγελμα για τους πιο προσγειωμένους). Στατιστικά είναι λάθος, αλλά άντε να τους το εξηγήσεις.

Β) Εχουν ταυτίσει τη δημοσιογραφία με την τεχνική του σπατουλαρίσματος όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν την Ελλάδα.

Γ) Οταν ξέσπασε η κρίση, χρέωσαν στο σύνολο των εργαζομένων στον Τύπο τον τσατσομασκοφορισμό των νενέκων και νενεκιζόντων που έβρισκαν όλο το άδικο του κόσμου στους Ελληνες φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς, τυροπιτάδες (και δεν συμμαζεύεται) και εντόπιζαν όλο το δίκιο του σύμπαντος στον Τόμσεν του ΔΝΤ, τους Γερμανούς και τους διαφόρους υποτακτικούς τους.

Δ) Κερασάκι στην τούρτα ήταν η στάση των επαναστατών ποπολάρων δημοσιολογούντων που κωλοτούμπιασαν τις απόψεις τους μόλις διορίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο.
Φευ, ούτως έχουσιν τα πράγματα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα