Στο εδώλιο Λιακουνάκος και άλλοι 20 για τα ραντάρ

Μίζες εκατομμυρίων (και προς Ακη) αποκάλυψε πρώην αξιωματούχος της Ericsson, που μίλησε στις Αρχές

Κεντρικά πρόσωπα του εγχώριου και του διεθνούς κατεστημένου, που κινούσαν σε διεθνές επίπεδο τα προγράμματα εξοπλισμών, παραπέμπονται στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν για μίζες στην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, για την οποία είχε προφυλακιστεί ο Ελληνας επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Τον δρόμο για τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης άνοιξε το… βαθύ λαρύγγι από τη Σουηδία, ένας πρώην αξιωματούχος της Ericsson, ο οποίος «άνοιξε» το στόμα του δύο φορές στις ελληνικές Αρχές. Σε αυτές τις καταθέσεις του ο Liss Olof Marten Nenzell, o oποίος εργαζόταν στην εταιρία μέχρι το 2002, αποκάλυψε μίζες εκατομμυρίων, στέλνοντας τώρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 21 άτομα.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ’ αριθμόν 1115/2017 βούλευμά του, που εκδόθηκε χθες, παραπέμπει σε δίκη τους 21 από τους 26 κατηγορουμένους στην υπόθεση και συγκεκριμένα: τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκο, καθώς και το τραπεζικό δίδυμο Ζαν Κλοντ Οσβλαντ και Φάνη Λυγινό, όπως και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Επίσης, στο εδώλιο παραπέμπεται και ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, καθώς και στελέχη της εταιρίας Ericsson.

Η λήθη της παραγραφής, απόρροια της «ραστώνης» της ελληνικής Δικαιοσύνης επί σειρά ετών, παρέσυρε επιμέρους πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρεται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα από το 1998 έως 3/6/1999. Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Χρίστος Μπαρδάκης είχε προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη 17 άτομα.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, διακινήθηκαν τεράστια ποσά από τη σουηδική εταιρία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου, που φέρεται ότι μοίρασε μίζες ύψους 1.600.000 ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.900.000 κορονών Σουηδίας, με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Ακη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα