Με αέρα σουλτάνου ο Γιλντιρίμ

Φτάνει σήμερα με σκληρή ατζέντα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Επίθεση στην Ελλάδα από Ερντογάν

Η επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα για την ανατροπή του πέρυσι αποκαλύπτει σε έναν βαθμό και την ατζέντα με την οποία έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Στη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γιλντιρίμ (στις 10.30) είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει εκ νέου την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».

Το Κυπριακό, επίσης, θα τεθεί στις συνομιλίες των δύο πρωθυπουργών. «Θα ανοίξουν τα χαρτιά τους εν όψει της Συνόδου στη Γενεύη για το Κυπριακό» έγραψε η εφημερίδα «Turkiye», ενώ το Μεταναστευτικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών, με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, να θέτει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο στον Τούρκο ομόλογό του. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο ημέρες, πάντως, πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα. «Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; “Αυτό το θέμα είναι της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη”» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την απάντηση της Ελλάδας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης «ανοησία» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια διοικητική πράξη και να τους εκδώσει για να δικαστούν στην Τουρκία ως «εγκληματίες».

Και σόου με 5.000 άτομα για ένα… δείπνο στη Ροδόπη

«Ενεση» αυτοπεποίθησης για τους πράκτορες της Θράκης η επίσκεψη Γιλντιρίμ σήμερα στην Κομοτηνή. Οπως προανήγγειλε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί, στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θράκη και εκεί θα παραστεί σε δείπνο ιφτάρ στο χωριό Λύκειο του Δήμου Αρριανών Ροδόπης.

Ολες τις προηγούμενες ημέρες επικράτησε… φρενίτιδα στις τάξεις των τουρκόψυχων, που περιμένουν με ανυπομονησία την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο Γιλντιρίμ θα έχει σειρά συναντήσεων του «στρατού» των πρακτόρων που δρουν στη Ροδόπη, ενώ η επίσκεψή του έστειλε σαφές μήνυμα στην απομάκρυνση πλέον της κυβέρνησης Ερντογάν από τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, όπως έχει αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα.

Οι πυρετώδεις ετοιμασίες έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς στο ιφτάρ αναμένεται να δώσουν το «παρών» περί τα 5.000 άτομα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις των διάφορων μορφωμάτων της Θράκης, η πρώτη «στάση» του Τούρκου πρωθυπουργού στη Θράκη θα είναι στο απογευματινό ναμάζι στο τζαμί της συνοικίας Κιρμαχαλέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την εταιρία ΥΑΚΑ ΙΚΕ του Λεβέντ Σαδίκ στο χωριό Δύμη. Ακολούθως, θα επισκεφτεί την αγορά και επαγγελματίες στην Κομοτηνή και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με το ιφτάρ στο χωριό Λύκειο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα