«Και τώρα η καθημερινότητα»!

Με άνοιγμα στους πολίτες και υπουργικό συμβούλιο το νέο αφήγημα του Μαξίμου

Το αφήγημα της επόμενης ημέρας, που περιλαμβάνει «ανάπτυξη, απασχόληση» και στο πολιτικό πεδίο συναίνεση, διαμορφώνει πλέον η κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Eurogroup, προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικό πολιτικό χρόνο.
Το στίγμα δίνει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, καθώς θα μπορεί πλέον να δανείζεται από τις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί αύριο το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να χαράξει τις βασικές γραμμές του κυβερνητικού έργου. Τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και η προώθηση προοδευτικών αλλαγών θα είναι το διακύβευμα της νέας πολιτικής περιόδου, αφήνει να διαρρεύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς μάλιστα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, την επιστασία των «προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» και των επενδύσεων θα αναλάβει ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα που θα δώσει ο κ. Τσίπρας στους υπουργούς του είναι ότι η απόφαση είναι μεν μία καλή βάση, ωστόσο τίποτε δεν τελείωσε και όλα θα εξαρτηθούν από την εφαρμογή της συμφωνίας και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Από σήμερα αρχίζει κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφαση του Eurogroup και τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Στις 6.00 συναντιέται με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και στις 7.00 με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Αύριο θα συναντηθεί στις 11.00 με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στις 12.00 με τη Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και στις 13.30 με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 15.00 θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την οποία ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδέχτηκε ασμένως ο πρωθυπουργός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα