Μοσκοβισί: Αποφασίζουμε εμείς για τους Ελληνες!

Ξαφνική επίθεση κατά του Βερολίνου!

Με σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας για τη στάση της στο ελληνικό ζήτημα και ευθείες βολές κατά του τρόπου που επιβάλλονται τα μνημονιακά μέτρα στη χώρα μας συνόδευσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί τη χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση στο Βερολίνο, με θέμα: «Πόση Γερμανία αντέχει η Ευρώπη;»

Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι η συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης «αποτελεί μόνο ένα ενδιάμεσο στάδιο» και ότι «το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να απασχολήσει και τους επόμενους μήνες τους θεσμούς – προπάντων μετά τις γερμανικές εκλογές».
Πρόσθεσε δε πως η Γερμανία πρέπει να κατανοήσει ότι θα πρέπει να προσφερθούν στον ελληνικό λαό περισσότερες προοπτικές.

Στη θέση τους

Ο Γάλλος επίτροπος παραδέχτηκε:
«Συχνά αποφασίζουμε εμείς στη θέση των Ελλήνων για την τύχη τους, αλλά τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από εκλεγμένα όργανα και να υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος».

Στο μεταξύ, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το φετινό φθινόπωρο ή την άνοιξη του 2018 προέβλεψε ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (EWG) Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο.
«Σίγουρα η Ελλάδα θα πληρώσει μερικά ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε. Για την ελάφρυνση του χρέους υιοθέτησε τη γραμμή Σόιμπλε, λέγοντας πως υπάρχει πολιτική βούληση να εξεταστεί στα μέσα του 2018 και, «αν είναι αναγκαίο», να εφαρμοστεί.

Μ. Ροζάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα