Η Αθήνα πλημμυρίζει μελωδίες

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου σε Σύνταγμα, Εθνικό Κήπο, Μέγαρο και Αρχ. Μουσείο 

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μουσικές… παντού! Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου), η Αθήνα «γεμίζει» με μελωδίες και με ήχους. Ιδού μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εορταστικές εκδηλώσεις (με ελεύθερη είσοδο) που έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα με «πρωταγωνιστές» γνωστά μουσικά σύνολα. Ραντεβού στο μετρό του Συντάγματος θα μας δώσει εκείνη την ημέρα η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στις 12.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μετρό, γνωστοί λυρικοί ερμηνευτές μαζί με τον πιανίστα Φρίξο Μόρτζο θα δώσουν μια ξεχωριστή συναυλία παρουσιάζοντας αγαπημένες συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, πάλι, στις 22 Ιουνίου, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κουαρτέτο, το οποίο απαρτίζεται από διπλωματούχους μουσικούς κλασικής μουσικής. Οι Κατερίνα Τοπαλίδου, Μαρία Λούκα, Κλεοπάτρα Κυρτάτα και Σταύρος Παργινός θα ερμηνεύσουν γνωστά κομμάτια. Η συναυλία αρχίζει στις 13.00.

Στον Εθνικό Κήπο οι εορτασμοί θα είναι διήμεροι. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή που θα φιλοξενήσει αύριο και μεθαύριο τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων. Αύριο, στις 18.30, στην πράσινη όαση της πόλης θα βρεθεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα, παρουσιάζοντας μουσικά «διαμάντια» του κινηματογράφου, ενώ στις 19.30 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής έχει ετοιμάσει για εμάς ένα αφιέρωμα στο Νέο Κύμα. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 19.30, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία θα συμπράξουν σε μια ενδιαφέρουσα συναυλία με χορωδιακά και ιντερμέδια από τις ωραιότερες και δημοφιλέστερες όπερες των Πουτσίνι, Μπιζέ και Βέρντι. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ορχήστρα Big Band και τη συναυλία της με τίτλο «Legacy through time». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια από διαφορετικά είδη μουσικής. Ερμηνεύει η Ευγενία Καπάδαη.

Με ξεχωριστές μελωδίες θα μας υποδεχτεί και ο άλλος μεγάλος κήπος της πρωτεύουσας, εκείνος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μεθαύριο θα βρεθούν εκεί η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί» παρουσιάζοντας τραγούδια από κάθε γωνιά της γης, αλλά και η Santa Barbara Guitar Orchestra. Ακόμη, η μέτζο σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει δημοφιλή ελληνικά κομμάτια, ενώ ο πιανίστας Χρήστος Μαράντος θα παίξει, μεταξύ άλλων, το πρώτο μέρος της σονάτας «Hammerklavier» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα