Ταλαιπωρούν πάλι τους πολίτες

Είναι η κακιά μας μοίρα; Είναι η κληρονομιά της Τουρκοκρατίας; Είναι ότι όλα τα κάνουμε στο πόδι; Ή είναι άραγε λίγο απ’ όλα; Ο,τι και να συμβαίνει, πάντως, το συμπέρασμα είναι ένα: Μέσα στην πρεμούρα του το κράτος, ώστε να βγάλει και από τη μύγα ξίγκι (για να κλείσει μαύρες τρύπες), αποφάσισε για άλλη μια φορά να ταλαιπωρήσει χιλιάδες πολίτες.

Τα τηλέφωνα στη «δημοκρατία» έσπασαν χθες από διαμαρτυρόμενους πρώην ιδιοκτήτες Ι.Χ. που διαπίστωσαν ότι το κράτος τούς στέλνει μηνύματα και τους βάζει πρόστιμα-σοκ για αυτοκίνητα που εδώ και χρόνια είτε έχουν αποσύρει είτε έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους ή τα έχουν πουλήσει ή είναι ακινητοποιημένα για μια σειρά από λόγους και σίγουρα δεν μπορούν να τα μετακινήσουν.

Αλλά για να βρουν το δίκιο τους πρέπει να αρχίσουν το τρέξιμο να βρουν χαρτιά, τα οποία πιθανόν έπειτα από τόσα χρόνια δεν έχουν, ή να βγάλουν άλλα, γιατί έτσι… κάπνισε σε κάποιους καρεκλοκένταυρους, που έχουν χάσει το μέτρο και τη λογική. Διότι, και για να καταθέσεις πινακίδες, σου βγάζουν την ψυχή.

Το χειρότερο δε είναι ότι σε αυτούς που καλούν αδικαιολόγητα όχι μόνο δεν πρόκειται να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία θα τους υποβάλουν, αλλά θα τους στέλνουν και στις ΔΟΥ (με αποτέλεσμα να χάνουν και το μεροκάματο) για να κάνουν αυτό που θα έπρεπε η ίδια η Πολιτεία να πράξει πριν στείλει τα ραβασάκια της.

Με αυτόν τον τρόπο ένα σωστό μέτρο ακυρώνεται στην πράξη και δημιουργεί οργή. Διότι κακώς κάποιοι κυκλοφορούν στους δρόμους με ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την ανικανότητα του κράτους να κάνει ελέγχους για να τους πιάνει θα κληθούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι που δεν φταίνε.

Και στο κάτω κάτω θα μπορούσαν να βρουν, στην εποχή της τεχνολογίας, έναν πιο απλό τρόπο για διορθώσεις, από το να στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στις ΔΟΥ. Μήπως τους στέλνουν όμως εκεί για να τους ψάξουν και για άλλα; Γιατί κάτι μου μυρίζει ότι δεν αποκλείεται να τους κάνουν και… ανάκριση για το αν έχουν περάσει και από το ΚΤΕΟ. Δηλαδή να πάνε για μαλλί και να βγουν και κουρεμένοι, όπως είναι το… έθιμο σε αυτό το κράτος μπανανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα