Για επενδυτές στο Λονδίνο ο Τσακαλώτος

Να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των αγορών και των επενδυτών μετά τη συμφωνία στο Eurogroup θα επιχειρήσει, σήμερα και αύριο, στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επισήμως, γίνεται λόγος για προσπάθεια προσέλκυσης και αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος θα επιζητήσει κατά τη διάρκεια των επαφών του να κεφαλαιοποιήσει κατά το δυνατόν την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ομολόγων μετά το Eurogroup και να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας προστατευμένης εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες ή ακόμη και μιας αιφνιδιαστικής μικρής έκδοσης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Ρέγκλινγκ

Με βάση το ανακοινωθέν του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

Ομως, μια έκδοση ομολόγων -χωρίς την «ομπρέλα» της ΕΚΤ με το QE- εμπεριέχει δύο επιπλέον ασαφή σημεία: Πρώτον, πρέπει να μην είναι πολύ αρνητική η Εκθεση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA), που θα δημοσιοποιήσει το ΔΝΤ στις 27 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου η εκ νέου συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Και, δεύτερον, πρέπει η χώρα να αποδείξει ότι υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στην τρίτη αξιολόγηση και πως δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Για συνέχιση της μείωσης των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, ώστε πολύ σύντομα να υπάρχει η δυνατότητα της πρώτης δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, έκανε λόγο χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα