Ετοιμες για όλα

Από τον

Χάρη Δάντση

Αυτή η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών, που βρίσκεται στην Τσεχία για το Ευρωμπάσκετ, είναι χάρμα ιδέσθαι! Δεν χορταίνει κανείς να τη βλέπει και έχει δώσει νόημα στο καλοκαίρι… Τα τρομερά κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά θα τεθούν αντιμέτωπα σήμερα (16.00, ΕΡΤ1) με την Τουρκία, στο πλαίσιο της προημιτελικής (νοκ άουτ) φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οπως έχουν δείξει στις προηγούμενες αναμετρήσεις, οι κοπέλες είναι ικανές (εφόσον είναι συγκεντρωμένες στο πλάνο του προπονητή τους) να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Οσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Εξάλλου, σε κάθε παιχνίδι καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ, όπως προχθές στον αγώνα μπαράζ με τη Ρωσία, για να κάνουν όλους τους Ελληνες υπερήφανους. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα συμβεί στη σημερινή μάχη, είναι… πρωταθλήτριες στις καρδιές μας, ενώ πρέπει να τους απονεμηθεί και το χρυσό μετάλλιο… ομορφιάς!

Τα περισσότερα φλας από τις διεθνείς μας παίκτριες έχει τραβήξει μέχρι στιγμής η Αγγελική Νικολοπούλου.

Η 26χρονη διεθνής γκαρντ έχει κατά μέσο όρο έως τώρα στη διοργάνωση 3,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ, και οι εμφανίσεις της με τη «γαλανόλευκη» (αλλά και την περασμένη σεζόν με τον Πρωτέα Βούλας) αποτέλεσαν διαβατήριο για να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Αλλη μία παίκτρια που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε στην ομάδα του Πειραιά (από την Μπατιπάλια) και έχει προσελκύσει τα βλέμματα πάνω της με την εμφάνισή της είναι η Κατερίνα Σωτηρίου. Η 33χρονη πάουερ φόργουορντ μετρά έως τώρα 5,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ.

Στο… βάθρο και η 32χρονη σούτινγκ γκαρντ Ευδοκία Σταμάτη, που επίσης αγωνίζεται στον πειραϊκό σύλλογο. Στο τουρνουά έχει 2,5 πόντους και 0,5 ριμπάουντ, μιας και δεν έχει αγωνιστεί στα δύο (κόντρα σε Γαλλία και Ρωσία) από τα συνολικά τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα