Αδειες τηλεόρασης: Οριστικό τέλος για τον νόμο Παππά

Και με τη «βούλα» αποτελεί πλέον παρελθόν ο περιβόητος νόμος Παππά, με τη θετική μάλιστα ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. που υπερψήφισαν τη σχετική τροπολογία, την οποία αναγκάστηκε να καταθέσει ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Η τροπολογία καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339, του νόμου Παππά, η οποία όριζε ρητά ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας θα περιορίζεται σε τέσσερις. Ο νόμος είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Με την υπερψήφιση της τροπολογίας ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών, αφού πρώτα το ΕΣΡ γνωμοδοτήσει για τον τελικό αριθμό τους. Επιπλέον το ΕΣΡ αναμένεται να γνωματεύσει και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για καθεμία από τις άδειες που θα δημοπρατηθούν.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα