Γενική κατακραυγή κατά Γαβρόγλου! Ακόμα και ο Μπουτάρης τού έκανε επίθεση

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απίστευτη δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος, μετά την επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ με την οποία κατήγγειλαν παραβατικότητα, κλοπές και ναρκωτικά στους χώρους του πανεπιστημίου, κάλεσε… τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς να περιφρουρήσουν την ασφάλεια στους χώρους του ιδρύματος!

«Δεν είναι η απουσία ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος, κ. υπουργέ, είναι η απουσία ρωμαλέου κράτους. Ή, για να το πω διαφορετικά, ενός κράτους δικαίου που διστάζει να παρέμβει προληπτικά στον χώρο του πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι έτσι κολακεύει τη συνείδηση μιας μικρής μειοψηφίας, αλλά σίγουρα της παρανομίας.
Ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης και διοίκηση της πόλης δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι όταν η κατάσταση βαίνει αργά αλλά σταθερά στην αποδιοργάνωση» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ αναφέρεται ότι ο υπουργός «κάνει λάθος στην υποβάθμιση του φαινομένου και την αναμονή του να γίνει ρωμαλέο το φοιτητικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες του κοινού ποινικού δικαίου».

Την ιδιαίτερη ανησυχία του εκφράζει και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού. «Δυστυχώς, οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας με τις οποίες μετατίθενται οι ευθύνες για την αντιμετώπιση των φαινομένων του απλού ποινικού δικαίου στην έλλειψη “ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος”, στους εκπαιδευτικούς και στη διοίκηση αναδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο και ηχηρό τρόπο την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες που έχει ακέραιες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα