Ο λόγος της Ελισάβετ ενώ ο Φίλιππος είναι στο νοσοκομείο!

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση είχε στο επίκεντρο «ο λόγος της βασίλισσας», ο οποίος επέχει ρόλο προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώπιον του Κοινοβουλίου. 
Από τα 24 νομοσχέδια που ανακοίνωσε η Ελισάβετ (φωτό), οκτώ αφορούν το Brexit και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στη βρετανική βιομηχανία. 

Ωστόσο, φέτος η καθιερωμένη τελετή δεν είχε τη λάμψη άλλων εποχών. Η βασίλισσα, η οποία δεν συνοδευόταν από τον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς εκείνος βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη, φορούσε ένα απλό ταγέρ με ασορτί καπέλο και όχι την κάπα και το στέμμα της, όπως συνέβαινε παραδοσιακά. Από τον λόγο της επικεφαλής του βρετανικού κράτους απουσίαζαν αρκετά από το πρόγραμμα των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι, λόγω της απώλειας της αυτοδυναμίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. 

Περίπου 30 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, από την άλλη, πιστεύουν ότι μπορούν να αποτρέψουν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., αν προκύψει σενάριο «χωρίς συμφωνία», προκαλώντας πονοκέφαλο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό. 
Σύμφωνα με το Sky News, που επικαλείται 30 βουλευτές των Τόρις, είναι καλύτερα να επανεξεταστεί η άποψη ότι είναι προτιμότερη «η μη συμφωνία από την κακή συμφωνία» με την Ε.Ε., λόγω του οικονομικού αντίκτυπου που αυτό θα είχε για τη Βρετανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα