Πώς γλίτωσε τη σύλληψη η σύζυγος Στουρνάρα

Φέρεται ότι ηχογραφούσε μαζί με φίλη της την ακροαματική διαδικασία, αλλά με εισαγγελική εντολή… δεν συνελήφθη για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο λόγος για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, της οποίας τη σύλληψη ζητούσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, καθώς υποστήριζε ότι κατέγραφε την ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου και εκδικαζόταν η μήνυσή της σε βάρος του.

Η παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης έβαλε τέλος στο αλαλούμ που ακολούθησε όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα χθες το πρωί στην αίθουσα του ΣΤ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση της Λίνας Νικολοπούλου σχετικά με δημοσίευμα που αναφερόταν σε έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης χτύπησε «κόκκινο», αφού ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι φίλη της μηνύτριας ηχογραφεί με το κινητό τηλέφωνο τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κυρίας Νικολοπούλου ενώπιον του δικαστηρίου, εντοπίστηκε φίλη της, η οποία βρισκόταν στο ακροατήριο, να μαγνητοφωνεί με κινητό τη διαδικασία. Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα παραδέχτηκε ότι το κινητό ήταν δικό της, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του δημοσιογράφου να ζητήσουν την εφαρμογή του Αυτοφώρου με τη σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί.

Οι συνήγοροι της κυρίας Νικολοπούλου φώναζαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κυκλώσει τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν τη σχετική έκθεση του δικαστηρίου. Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και την παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον εισαγγελέα. Στο μεταξύ, μέσα στην αναστάτωση, η κυρία Νικολοπούλου «εξαφανίστηκε», ενώ η φίλη της οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Τελικά, δόθηκε η εντολή στην Αστυνομία να μην προχωρήσει σε καμία σύλληψη και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί να διαβιβαστεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα