Αριστερό ψαλίδι και στον κοινωνικό τουρισμό

Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος κόβουν από τα προγράμματα όσους χρωστούν εισφορές 
Από τους 59.000 που φέτος δικαιούνται δωρεάν διακοπές προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό στους 30.000 
Τι προβλέπεται για κάθε περίπτωση
Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες Σοκ στον κοινωνικό τουρισμό

Εισπρακτικό χαρακτήρα αρχίζουν να αποκτούν τα… κοινωνικά προγράμματα τουρισμού! 

Για να μπορέσει κάποιος αγρότης δικαιούχος του πρώην ΟΓΑ να πάει διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού (που αναμένεται να αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες), θα πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές μέχρι την ημερομηνία της αίτησης, ή, αν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να τις έχει εντάξει σε κάποια ρύθμιση και να μην έχει χάσει ούτε μια δόση!

Με αυτή την προϋπόθεση εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών ανοίγει η κερκόπορτα για όλα τα προγράμματα κοινωνικών παροχών, καθώς δεν είναι απίθανο στο μέλλον οι δικαιούχοι να είναι μόνον όσοι δεν χρωστούν στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τον τρόπο αυτό, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος επιχειρούν να περιορίσουν τους δικαιούχους από 59.000 σε 30.000, δεδομένου ότι μόλις ένας στους 10 αγρότες κατέβαλε φέτος εγκαίρως τις εισφορές του στον ΕΦΚΑ.

Θεωρητικά, από τα 59.000 άτομα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού του 2017, τα 55.000 θα πραγματοποιήσουν εξαήμερες διακοπές, ενώ 4.000 συνταξιούχοι θα κάνουν εξαήμερες διακοπές και έως πέντε λουτροθεραπείες σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας. Στο εκδρομικό πρόγραμμα, 12.500 άτομα θα πραγματοποιήσουν τετραήμερες εκδρομές, ενώ 20.000 νέοι αγρότες, ηλικίας από 22 έως 45 ετών, θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Επίσης, 66.000 άτομα θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια θεάτρων και 175.000 θα πάρουν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στα ΚΕΠ, όταν ανακοινωθεί η σχετική προθεσμία. Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος γίνεται με κλήρωση, ενώ όσοι επιλεγούν διαλέγουν το τουριστικό γραφείο της προτίμησής τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείων και παίρνουν από τα ΚΕΠ τα εισιτήριά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα