Πτήση θανάτου σε απευθείας μετάδοση

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά, την ώρα που «έπαιζε» live στο facebook

Τραγωδία σε ζωντανή μετάδοση στον υγροβιότοπο του Σχινιά, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου που προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε χθες το πρωί λίγο μετά τις 9, με επιβαίνοντες τον έμπειρο πιλότο Δημήτρη Πρέντζα, τον φύλακα του κωπηλατοδρομίου της περιοχής Ακη Βουλγαρέλη, που μετέδιδε ζωντανά την πτήση μέσω του facebook ως τη στιγμή της πρόσκρουσης, και έναν 22χρονο φοιτητή, που σώθηκε από θαύμα και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κακώσεις στον θώρακα και ορθοπεδικά τραύματα. Το ελικόπτερο, που ανήκει σε ιδιωτική εταιρία, ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής και πραγματοποιούσε αεροψεκασμούς για τα κουνούπια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου, οι αεροψεκασμοί είχαν ολοκληρωθεί, όταν ο φοιτητής (που κάνει την πρακτική του) ζήτησε από τον πιλότο να επιβιβαστούν μαζί στο ελικόπτερο, ώστε να δει τη διαδικασία.

Τους δύο άνδρες ακολούθησε ο άτυχος φύλακας, που δεν έκρυψε μάλιστα τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία που του δόθηκε να μπει στο ελικόπτερο, μεταδίδοντας ζωντανά την πτήση και συνοδεύοντας το βίντεο στο facebook, διάρκειας περίπου ενάμισι λεπτού, με τη φράση «Ελεγχος βάρδιας από ψηλά».
Οπως φαίνεται στο βίντεο, το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος, για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα καλώδια της ΔΕΗ και στη συνέχεια να καρφωθεί στο έδαφος.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης διακρίνονται σπίθες, ενώ αμέσως μετά η μετάδοση διακόπτεται. Στο σημείο έσπευσαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ελικόπτερο του Π.Ν., που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού. Ο νεαρός φοιτητής εντοπίστηκε τραυματισμένος, έχοντας βγει μόνος του από το ελικόπτερο, ενώ οι άλλοι δύο άνδρες που βρέθηκαν στο κουφάρι του ελικοπτέρου, 150 μέτρα μακριά από την κολόνα της ΔΕΗ, δεν έδιναν σημεία ζωής. Τα μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη αργά για τον πιλότο και τον άτυχο φύλακα.

Ο έμπειρος πιλότος και ο πρωταθλητής του bodybuilding

Συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας, με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου που συνετρίβη χθες το πρωί στον Σχινιά.

Ο άτυχος πιλότος, Δημήτρης Πρέντζας, ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας ενοικίασης αεροσκαφών και ελικοπτέρων, με έδρα τον Πειραιά, και σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ήταν ένας έμπειρος πιλότος, ο οποίος λάτρευε τη δουλειά του. «Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είχε ήδη προχωρήσει σε τέσσερις ρίψεις. Εκανε πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

Το δεύτερο θύμα της τραγωδίας ήταν ο Ακης (Χριστόφορος – Αλέξανδρος) Βουλγαρέλης, πατέρας ενός μικρού παιδιού, που ασχολούνταν με τη γυμναστική και το bodybuilding, και είχε αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Wabba World το 2016. «Ηταν άνθρωπος της δράσης, αφοσιωμένος στην οικογένεια και στο παιδί του» ανέφεραν φίλοι και συνάδελφοί του, οι οποίοι δυσκολεύονται να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Ο αδικοχαμένος πατέρας εργαζόταν τους τελευταίους μήνες ως φύλακας στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Ο μοναδικός διασωθείς είναι ο 22χρονος φοιτητής Ειρηναίος Δημόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να πετάξει με το ελικόπτερο για να δει τον υγροβιότοπο και τη διαδικασία του αεροψεκασμού από ψηλά. Ο νεαρός εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα