Επιμένει ο Γαβρόγλου στην επαναφορά του ασύλου στα πανεπιστήμια

Αμετακίνητος στις επιλογές του για επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου εμφανίζεται ο Κώστας Γαβρόγλου (φωτό), παραβλέποντας το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε χώρους παραβατικότητας και εγκληματικών δραστηριοτήτων!

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει ότι «ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη λύση και οι διδάσκοντες, και όχι οι αστυνομικές αρχές», επανήλθε χθες, εκφράζοντας εκ νέου την πρόθεσή του να θεσμοθετήσει ξανά το πανεπιστημιακό άσυλο με διάταξη που θα έλθει στη Βουλή.

«Για το άσυλο, όλοι να έχουν την ευθύνη του ρόλου τους» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων έχουν την απόλυτη ευθύνη να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα ανομίας.

«Για πλημμελήματα και κακουργήματα είναι αυτοδίκαιη η παρέμβαση δημόσιας δύναμης και για τα υπόλοιπα συνεδριάζουν τα όποια όργανα ή εξουσιοδοτούνται τα όποια πρόσωπα να καλέσουν την Αστυνομία» ανέφερε. Οι νέες δηλώσεις του υπουργού έγιναν μόλις λίγες ημέρες μετά την επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ, στην οποία καταγγέλλουν φαινόμενα παραβατικότητας στους χώρους του πανεπιστημίου, όπως κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα