Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα σύνορά της!

Μήνυμα στην Αγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο ακέραιο τα σύνορά της έστειλε από το στρατιωτικό φυλάκιο των ακριτικών Ψαρών ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτό).

«Από εδώ, τα Ψαρά, διαμηνύουμε προς όλες τις γειτονικές χώρες, και ιδίως προς την Τουρκία, ότι τείνουμε ειλικρινώς χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, πλην, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που μετέβη στα νησί για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ψαρών. «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία στο διηνεκές, με κάθε τίμημα» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του έστελνε το δικό του μήνυμα στην Αγκυρα και στους Τούρκους πιλότους που παραβιάζουν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο. «Δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ο σύμμαχος έχει το δικαίωμα της πρώτης απογείωσης, η τελευταία, όμως, προσγείωση θα είναι πάντα δικιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο ΑΓΕΑ.

Την ίδια ώρα η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις και εξέδωσε NAVTEX για διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά σε περιοχή που ακουμπά και το Οικόπεδο 11 για τις 28 Ιουνίου, λίγες ώρες μετά την έκδοση της κυπριακής NAVTEX, με την οποία αρχίζουν οι εργασίες για την προετοιμασία της γεώτρησης στο Οικόπεδο 11 από την TOTAL, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα