Πακιστάν: 153 νεκροί για λίγες σταγόνες πετρέλαιο

Ενα τσιγάρο έβαλε μπουρλότο σε βυτιοφόρο που εξερράγη και σκόρπισε τον θάνατο

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Ενα σχετικά μικρής σημασίας τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό Πακιστάν χθες το πρωί έμελλε να εξελιχθεί σε μια ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους. Ενα βυτιοφόρο που μετέφερε 25.000 λίτρα πετρέλαιο από το Καράτσι στη Λαχόρη ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε, καθώς έσκασε ένα από τα ελαστικά των τροχών του.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι των περιχώρων της πόλης Αχμεντπούρ και των γύρω χωριών, αρκετοί από τους οποίους έτρεξαν να μαζέψουν σε δοχεία το πετρέλαιο που χυνόταν στον δρόμο, ενώ άλλοι τηλεφωνούσαν σε συγγενείς τους για να τους ενημερώσουν για το συμβάν.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιος άναψε ένα τσιγάρο και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Από το τσιγάρο του περαστικού προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα το γεμάτο καύσιμα βυτιοφόρο να εκραγεί σκορπίζοντας τον θάνατο! Από την τεράστια έκρηξη 146 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες άλλα τραυματίστηκαν.
«Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί είχαν αρχίσει να μαζεύουν το χυμένο πετρέλαιο όταν το βυτιοφόρο εξερράγη, καίγοντας όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο και γύρω απ’ αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Μαλίκ Μουχάμαντ Αχμεντ Χαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι άντρες της Τροχαίας που είχαν φτάσει στο σημείο όπου ανετράπη το βυτιοφόρο προσπαθούσαν μάταια να κρατήσουν τα πλήθη μακριά, καθώς οι ντόπιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, συνέχιζαν να μαζεύουν το πετρέλαιο από τον δρόμο.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που, σύμφωνα με αναφορές της Αστυνομίας, ορισμένα από τα θύματα θα μπορέσουν να αναγνωριστούν μόνο μέσω δειγματοληψίας DNA, καθώς τα σώματά τους έχουν καεί ολοσχερώς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα