Αλαζονεία Γιάννου! Δεν πήγε στην Προανακριτική

Στην έκδοση κοινού πορίσματος προσανατολίζεται η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα Εξοπλιστικά, που συνεδρίασε χθες, χωρίς την παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος -σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας- αγνόησε την κλήση της επιτροπής. Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η «δημοκρατία», η κυβερνητική πλειοψηφία, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.Ε.Λ, η Ν.Δ. και η ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) συμφωνούν σε ένα κοινό πόρισμα, στο οποίο θα γίνεται σαφές ότι το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου από τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου έχει παραγραφεί, ενώ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αρμόδια για την περαιτέρω διερεύνηση είναι η Δικαιοσύνη. Επιφυλάξεις όσον αφορά το σκεπτικό διατύπωσαν το Ποτάμι και το ΚΚΕ, τα οποία θα προσέλθουν σήμερα με δική τους πρόταση, η οποία δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί.

Ωστόσο η συνεδρίαση έγινε στη σκιά της άρνησης του Γιάννου Παπαντωνίου να παραστεί στην επιτροπή, καθώς ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη επέλεξε την «ασφαλή» οδό να αποστείλει επιστολή, αποφεύγοντας να δεχτεί ερωτήσεις από τους βουλευτές.

Ο «κρυπτόμενος» πρώην υπουργός μέσα από την επιστολή υποστηρίζει, εκ του ασφαλούς, πως «δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ή ίχνος στοιχείου για ενέργειες ή παραλείψεις μου που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως έστω ελάχιστα αποκλίνουσες από την αυστηρή τήρηση της νόμιμης υπηρεσιακής διαδικασίας» και φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τη συμμετοχή του στην επιτροπή «άνευ αντικειμένου», γιατί -όπως λέει- δεν θα εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης «για, ενδεχομένως, εύλογους νομικούς λόγους».

Για το δε αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος -καθώς του έχει ασκηθεί δίωξη για τραπεζικό λογαριασμό του που εντοπίστηκε σε ελβετική τράπεζα- ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας… σφυρίζει αδιάφορα και δεν απάντα. Υποστηρίζει, δε, πως υπάρχει «απόλυτη ανυπαρξία ένδειξης ή ίχνους στοιχείου», επιμένοντας ότι είναι παράδοξο «ο υπουργός ο οποίος εισηγείται ως καθ’ ύλην αρμόδιος -έπειτα από επεξεργασία ετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη σύμφωνη γνώμη όλων των παραγόντων, όπως επιβεβαιώνεται από τις υπογραφές τους – τη λήψη απόφασης από συλλογικό κυβερνητικό όργανο για μια σύμβαση να καθίσταται αυτομάτως βασικός ύποπτος για δωροληψία (!)».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα