Στροφή της ΝΔ στη… λογική

«Αν είναι ένοχος, να σαπίσει στη φυλακή» είπε ο Αδωνις (για τον Μαρινάκη και το NOOR 1)
Αποστάσεις Γεωργιάδη από την έως τώρα άκριτη υπεράσπιση του εφοπλιστή
Βόμβες Καμμένου για ύποπτα εμβάσματα που έγιναν στην εταιρία του Γιαννουσάκη
Και ξαφνικά… λαγός του ισοβίτη εμπόρου ναρκωτικών η Χρυσή Αυγή!
Στ. Κοντονής: Σε αυτόν τον τόπο όλοι ελέγχονται. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί
Ενώ Αμερικανικό Ινστιτούτο του «κλίματος» Τραμπ συνδέει το αμαρτωλό πλοίο με τους τζιχαντιστές Βόμβες Καμμένου για εμβάσματα στην εταιρία Γιαννουσάκη

Μύδροι από ΥΕΘΑ, ενώ η Ν.Δ. έκανε στροφή στη λογική της, βάζοντας φρένο στην άκριτη υπεράσπιση του Μαρινάκη

Ρεπορτάζ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Καταιγιστικός και αποστομωτικός ήταν χθες στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνη Γεωργιάδη για τις τηλεφωνικές επαφές του με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την υπόθεση του «Νoor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Πλήρη κάλυψη έδωσε εκ νέου στον κ. Καμμένο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, τονίζοντας ότι έκανε το καθήκον του.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε μεταστροφή στη θέση της και διά του αντιπροέδρου της αναφέρθηκε πρώτη φορά ονομαστικά σε πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε σε κατηγορηματικό τόνο ότι «η υπόθεση “Noor 1” δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών, είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Αμυνας», για να συμπληρώσει ότι η «η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη και -όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη- αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».

«Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρώτοι το αποκάλυψαν και δεν ήμουν εγώ, βέβαια; Ηταν η εκπομπή που παίχτηκε στον Σκάι του κ. Αλαφούζου. Θα σας θυμίσω ότι στον Σκαι του κ. Αλαφούζου, στην εκπομπή “Δίκη” του κ. Θωμαΐδη, ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του “Νoor 1”, όπως επίσης και στα στημένα του ποδοσφαίρου» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας στο ερώτημα του Αδωνη Γεωγιάδη για τους λόγους που τον οδήγησαν να συνομιλήσει με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ο Πάνος Καμμένος ήταν απολύτως σαφής. «Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το “μεγαλύτερο ψάρι”, και αυτό έπραξα» είπε και συμπλήρωσε ότι ο Γιαννουσάκης «φοβόταν για την οικογένειά του, φοβόταν μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν».

Και ο κ. Καμμένος συνέχισε: «Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση». Τέλος, αναφέρθηκε σε συνομιλίες-σοκ βουλευτών της Ν.Δ. με εμπλεκόμενους της υπόθεσης που εντόπισε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Και σύλληψη

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι «από τις εταιρίες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρίες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη» και πως «υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο “Ελ. Βενιζέλος” με 622.000 ευρώ», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., είπε με νόημα ότι «αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη ότι «ένας από αυτούς που έπαιρναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης, είναι ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα “Μετρόραμα”»…

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

Στ. Κοντονής: «Σε αυτό τον τόπο όλοι ελέγχονται»

Ο Σταύρος Κοντονής υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης και κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εθνικής Αμυνας λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος έκανε το καθήκον του», ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση συμπλήρωσε με νόημα: «Σε αυτόν τον τόπο όλοι ελέγχονται, η έρευνα θα ολοκληρωθεί, η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου». Συμπλήρωσε δε: «Αν θέλετε μπορείτε να τον κατηγορήσετε (σ.σ.: τον κ. Καμμένο) για υπερβάλλοντα ζήλο…».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Παπαθεοδώρου ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε σε υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε ο κ. Καμμένος την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη και να τον παροτρύνει να πει όλα όσα γνωρίζει στις ανακριτικές Αρχές.

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με ενημέρωσε και εγώ ενημέρωσα την αρμόδια εισαγγελέα» αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε: «Ηδη διεξάγεται έρευνα και για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη και για το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε ο κανονισμός της φυλακής». «Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει και γιατί άλλαξε τροπάριο ο ισοβίτης» τόνισε ο κ. Κοντονής, επισημαίνοντας ότι ο θόρυβος για την υπόθεση ξεκίνησε «μερικές μέρες μετά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του επιχειρηματία». Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «αγωνιώδη» την προσπάθεια να εφευρεθούν ερωτήματα σημειώνοντας ότι στην όλη υπόθεση «δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση».

«Ο Γιαννουσάκης έχει δώσει καταθέσεις από το 2015, όταν δεν υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη, όλοι και όλα θα ελεγχθούν, κανείς δεν θα βρεθεί στο απυρόβλητο» τόνισε ο κ. Κοντονής και προειδοποίησε τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στηρίζουν την κριτική τους επικαλούμενα διαλόγους που έχουν αποκτηθεί παράνομα, κάνοντας λόγο για «ανέντιμη διαδικασία και απαράδεκτα αποδεικτικά μέσα».

Οπως χαρακτηριστικά είπε, «η Δικαιοσύνη θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων» τα στοιχεία που επικαλούνται τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

«Να σαπίσει στη φυλακή, αν είναι ένοχος»

Στο περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με τον Μ. Γιαννουσάκη εστίασε την κριτική του κατά του Πάνου Καμμένου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. «Από τις τηλεφωνικές κλήσεις, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη» ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης και ρώτησε τον υπουργό: «Αφού χρειάζονται μόλις 16 δευτερόλεπτα για να παροτρύνεις κάποιον να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και να πει όσα ξέρει, στα 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είπατε;»

«Εδώ δεν μιλάμε για το Noor-1, ό,τι έχετε να πείτε θα τα πείτε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα, αν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης ρωτώντας εκ νέου τον υπουργό Εθνικής Αμυνας: «Πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη, με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;»

Στη δευτερολογία του κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι δεν απάντησε σε τίποτα, για να συμπληρώσει: «Εσείς εδώ κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη αλλά έναν χρόνο πριν πανηγυρίζατε για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε εμπλεκόμενο για εμπόριο ναρκωτικών και λαθρεμπορία, και αυτό το λέγατε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου».

Ο κ. Γεωργιάδης έβαλε στο «κάδρο» της κριτικής του και τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας, όταν έβλεπε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβλεπε έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου;»

Ξαφνικά η Χρυσή Αυγή παίζει ρόλο… Λαγού για τον ναρκέμπορο!

Καθαρή στήριξη στον Πάνο Καμμένο έδωσε και χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα του «Νoor 1», ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την «υπεράσπιση» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «πολιτικά, το μόνο που έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης και αυτός στην εισαγγελία… Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γεγονός ότι η Ν.Δ. υπερασπίζεται συγκεκριμένο επιχειρηματία, που -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- φέρεται ότι εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις, και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί τεράστιο θεσμικό, πολιτικό, στρατηγικό λάθος της Ν.Δ.».

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, υποστηρίζει ότι ο κ. Καμμένος δεν απάντησε «σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», ενώ συμπλήρωσε: «Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και έπειτα από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο». Απαντώντας στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πώς «η ΝΔ των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη μετατρέπεται από κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομάδα πίεσης επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σαν ηχώ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο μεταξύ στη Βουλή η ταύτιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού με τον κ. Μαρινάκη. Ο κ. Λαγός, λειτουργώντας σαν ηχώ του ισοβίτη Γιαννουσάκη, επανέλαβε τη δήλωσή του: «Η μεταγωγή μου στις Φυλακές Χαλκίδας δεν ήταν τυχαία, γιατί προσπαθούν να με πείσουν να κάνω κατάθεση εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη». Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής απάντησε πως «η Δεξιά ασχολείται με το ποιος θα κάνει τον καλύτερο συνήγορο του Γιαννουσάκη».

Από τα υπόλοιπα κόμματα, σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: «Η απολογία Καμμένου στη Βουλή έμοιαζε με τον κατηγορούμενο που δεν ξέρει από πού να πιαστεί». Η Ενωση Κεντρώων έκανε λόγο για «κατάπτωση ενός πολιτικού συστήματος». 

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου

Μήνυμα κατά των ναρκωτικών, με αποδέκτες κυρίως τα νέα παιδιά, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση που έγινε στην Παλαιά Βουλή με θέμα «Η συμβολή της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στην πρόληψη χρήσης ναρκωτικών».

«Η μοναξιά και η δίδυμη αδερφή της, η μελαγχολία, είναι οι πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο, κυρίως τους νέους, στα ναρκωτικά» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα μοναδικά αντίδοτα στην αποξένωση, που εν τέλει οδηγεί τους σημερινούς νέους σε επικίνδυνους ατραπούς, είναι η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. «Η ελληνική κοινωνία, η οποία ουδέποτε, ακόμη και κατά την τρέχουσα βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, απεμπόλησε τον ανθρωπισμό της, πρέπει να αντισταθεί στη μάστιγα των ναρκωτικών, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη συνοχή της, μέσω της κορύφωσης των εκδηλώσεων αλληλεγγύης απέναντι στα υποψήφια θύματα της μάστιγας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εθνική συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, δρ Χριστίνα Παπουτσοπούλου – Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της τόνισε ότι 250.000.000 άνθρωποι έκαναν χρήση ουσιών την περασμένη χρονιά και ο διεθνής τζίρος από την πώλησή τους αγγίζει τα 700 δισ. δολάρια.

Αμερικανικό Ινστιτούτο συνδέει το «Noor 1» με τους τζιχαντιστές

Τα έσοδα από την ηρωίνη πηγαίνουν σε τρομοκρατικούς οργανισμούς

Αρθρο-φωτιά στην ιστοσελίδα του αμερικανικού ινστιτούτου Gatestone -που ασχολείται κυρίως με θέματα τα οποία αφορούν τη διεθνή ασφάλεια, την τρομοκρατία και την κατάσταση στον ισλαμικό κόσμο και θεωρείται του «κλίματος» Τραμπ- συνδέει την Ελλάδα με τη διακίνηση ναρκωτικών από το Ιράν προς την Ευρώπη, η οποία αποσκοπεί στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών αλλά και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο!

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του «Noor 1» με τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, η δημοσιογράφος Μαρία Πολυζωίδου, η οποία υπογράφει το κείμενο του Gatestone (που περιέργως πώς εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του), κάνει λόγο για ελληνικό «βαθύ κράτος» που συνδέεται με το Ιράν και είναι αναμεμειγμένο στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, «αποτελεί κοινό μυστικό μέχρι και σήμερα πως τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης χρησιμοποιούνται από τα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή για να χρηματοδοτούν τρομοκρατικούς και άλλους -υπό διερεύνηση- οργανισμούς, όπως το ISIS, η Χεσμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Στην περίπτωση του “Noor 1” αποτυπώνεται μία από τις μεθόδους με τις οποίες “εξάγονται” στην Ευρώπη τόσο τα ναρκωτικά όσο και οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις. Η πιθανή εμπλοκή -έμμεση ή άμεση- προσωπικοτήτων υψηλού προφίλ στην ελληνική κοινωνία καθιστά σχεδόν αδύνατο η κυβέρνηση μόνη της να μπορέσει να φτάσει στον “πάτο του βαρελιού” της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσει τη σωματική ακεραιότητα μαρτύρων-κλειδιών».

Για τον λόγο αυτόν η δημοσιογράφος ζητά επανειλημμένα τη συνδρομή των αμερικανικών δικαστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας. Αναφέρει μάλιστα ότι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έκανε ο Γιαννουσάκης -μεταξύ των οποίων ότι το «Noor 1» μετέφερε φορτίο μεγαλύτερο των τριών τόνων ηρωίνης, από το οποίο τα 900 κιλά που δεν βρέθηκαν ποτέ πωλήθηκαν από Eλληνα επιχειρηματία (σ.σ.: τον κατανομάζει το άρθρο) σε σερβικό δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών- ανάγκασε τις Αρχές να μεταφέρουν τον ισοβίτη σε άλλη φυλακή για τη δική του ασφάλεια. Oπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, «αν μέρος όσων αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων είναι αλήθεια, τα ανώτερα κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας έχουν καλό λόγο να θέλουν να τον κάνουν να σιωπήσει».

Διπλή έρευνα μετά τις καταγγελίες του ισοβίτη

Ο φάκελος πάει και στη Βουλή

Διπλή έρευνα από τον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο (φωτό) για τις τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων (και λιμενικών που τυχόν αναφέρονται) και από τη Βουλή για τα πολιτικά προσωπα που έχουν εμπλακεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αρχίζει στην υπόθεση των καταγγελιών του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Σύμφωνα με ανώτερες δικαστικές πηγές, ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα διαβιβαστεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τρεις αναφορές

Πρόκειται για τρεις αναφορές (η μία είναι του ισοβίτη, η άλλη του Μαρινάκη, ενώ υπάρχει και τρίτη αναφορά) που αφορούν τις -σύμφωνα με όσα αναφέρονται- συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη και γενικότερα τα πολιτικά προσωπα που φέρεται ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Η διαδικασία αποστολής του φακέλου για τα πολιτικά προσωπα στη Βουλή είναι ουσιαστικά μονόδρομος για τις δικαστικές Αρχές της χώρας, αφού η αναφορά και μόνο ονομάτων υπουργών στον φάκελο κινεί αμελλητί τις διαταξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

{{-PCOUNT-}}50{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα