Μέρκελ: Κάνω γιόγκα και γελάω μία φορά την ημέρα

Και προεκλογικό άνοιγμα από το κόμμα της αλλά και το SPD υπέρ των γάμων gay

Αν και στην Ελλάδα -δικαιολογημένα- τη θεωρούμε «ψυχρή» και «ανυποχώρητη», η ίδια αυτοσυστήνεται ως άνθρωπος χαρούμενος, που φροντίζει να γελάει «τουλάχιστον μία φορά τη μέρα»! Ο λόγος για την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία αποκάλυψε πολλές άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε -παρουσία κοινού- στο γερμανικό περιοδικό «Brigitte».

Μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος, που λατρεύει τα αυστηρά ταγέρ, άφησε να εννοηθεί πως είναι… κοκέτα, λέγοντας πως οι ενδυματολογικές επιλογές της δεν γίνονται τυχαία, αλλά αποτελούν προϊόν σκέψης. Ενδιαφέρον είχε και η αποκάλυψη πως δεν είναι τέρας προσαρμοστικότητας.

Στο ίδιο δωμάτιο

Οπως είπε, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, προτιμά να διανυκτερεύει όχι μόνο στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά και στο ίδιο δωμάτιο, μια και «δεν είναι εύκολο να βρίσκεις τους διακόπτες, να λειτουργήσεις τις βρύσες και τις κουρτίνες. Οσο μεγαλώνει κανείς τόσο πιο πολύ ανησυχεί μήπως δεν μπορέσει να τα καταφέρει με όλες τις μοντέρνες εξελίξεις»!
Στη διάρκεια της συνέντευξης το κοινό έμαθε ακόμη πως η Μέρκελ δεν διαφέρει σε τίποτα από μία τυπική Γερμανίδα νοικοκυρά, καθώς παραδέχτηκε πως, όταν έχει προσκεκλημένους στο σπίτι, νωρίτερα φροντίζει να ελέγχει τα ποτήρια του κρασιού για κόκκους σκόνης.

Τέλος, ανέφερε -μονολεκτικά- πως γνωρίστηκε με τον σύζυγό της «στη δουλειά», απογοητεύοντας όσους περίμεναν ίσως μία πιο ρομαντική αναφορά, ενώ στην ερώτηση τι είδους γυμναστική κάνει, απάντησε ότι είναι «περισσότερο τύπος της γιόγκα, παρά του τζόκινγκ».
Και αν η συνέντευξη αυτή ελάφρυνε κάπως την πολιτική επικαιρότητα στη Γερμανία, τα δύο μεγάλα κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ζεσταίνουν για τα καλά τις μηχανές τους εν όψει των εκλογών!

Πρώτη προς άγραν ψήφων, η Ανγκελα Μέρκελ έσπευσε χθες να κάνει άνοιγμα στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων της χώρας, μαλακώνοντας για πρώτη φορά τη θέση της ως προς το θέμα του γάμου.

Αν και η ίδια έχει εκφράσει την αντίθεσή της, τόνισε: «Θα ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση προς μια κατεύθυνση η οποία θα παραπέμπει σε ψηφοφορία κατά συνείδηση αντί της επιβολής οποιασδήποτε θέσης». Το ίδιο έκανε από την πλευρά του και ο Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας την άμεση νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα